Slovenija
26 ogledov

Ustavili razpis za novo tržnico

tržnica Novo mesto Jerca Božič Kranjec
Tik pred izbiro izvajalca prenova tržnice splavala po vodi. Konec težav z iskanjem začasne rešitve.

Prihodnje leto naj bi, kot so napovedovali občinarji, Novo mesto dobilo dolgo in težko pričakovano prenovljeno tržnico, a se to ne bo zgodilo. Čeprav je projekt pripravljen in postopek pridobitve gradbenega dovoljenja že teče, so na mestni občini ustavili postopek izbire izvajalca.

Ni za sofinanciranje

"Postopek o dodelitvi javnega naročila za prenovo smo bili primorani ustaviti, saj nam zaradi trenutne finančne situacije ne uspe zagotavljati lastnih sredstev pri investiciji," so nam povedali. Slabo tretjino od tri milijone evrov vrednega projekta so nameravali pokriti iz nepovratnih evropskih sredstev za regionalne razvojne programe, preostalo pa iz občinskega proračuna. O tem, kdaj bi lahko projekt vendarle izpeljali, na mestni občini pravijo, da v novi finančni perspektivi 2014–2020, ko bodo v okviru regionalnih razvojnih programov za mestne občine na voljo novi finančni viri.

S tem so se na mestni občini vsaj za zdaj rešili tudi težave z iskanjem nadomestne lokacije za tržnico med prenovo. V igri je bilo namreč več lokacij, med katerimi je v občinski upravi in najemniki tržnice prevladal Novi trg, a se z njim župan Alojzij Muhič ni strinjal.

Komentarjev 1
  • mirko 22:10 06.april 2014.

    Boljše da ostane taka kot je, kot pa da naredijo takšno betonsko skropucalo, kot so naredili v Mariboru.