Slovenija
198 ogledov

Ustavili so ga policisti, čaka ga skoraj 4 tisočakov globe

policijska kontrola PU Novo mesto
Voznik je trčil v prometno signalizacijo, nadaljeval z vožnjo in ogrožal ostale udeležence v prometu, a se je izkazalo, da to še ni vse.

Okoli 22.30 se je pri Lešnici zgodila prometna nesreča. Tridesetletni voznik osebnega avtomobila je izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometno signalizacijo. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil na vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Večkratni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,18 miligramov alkohola, so ugotovili policisti PP Novo mesto. Poleg tega se je izkazalo, da je imel na avtomobilu Renault clio nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Vozniku so policisti avtomobil zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznem zavarovanju v prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 3.980 evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.