Slovenija
24 ogledov

Ustavljajo pod avtocestnimi nadvozi

Vozniki osebnih in motornih vozil so se zaradi močnega naliva ustavljali pod avt Žurnal24 main
Vozniki osebnih in motornih vozil so se zaradi močnega naliva, ki naj bi ga spremljala tudi toča, ustavljali pod avtocestnimi nadvozi. Tovrstno ravnanje se kaznuje z globo v višini od 80 do 260 evrov.

"Zaradi močnejših krajevnih padavin in zaradi ustavljenih vozil pod avtocestnimi nadvozi je na primorski avtocesti oviran promet med Vrhniko in Ljubljano," je zapisano na spletni strani prometno-informacijskega centra.

"Dogajanje bomo preverili. Že prejšnji konec tedna, ko je bila na primorski avtocesti skoraj enaka situacija, smo dobili veliko klicev. Ob prihodu policije na kraj dogodka storilcev seveda ni bilo več tam," nam je povedal Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Predpisana kazen je 260 evrov
Ob močnem deževju, ki ga v teh dneh občasno spremlja tudi toča, policisti vsem udeležencem v cestnem prometu svetujejo, naj vozijo še posebej previdno. Voznike opozarjajo, da se med točo ne smejo ustavljati v predorih ali pod nadvozi, temveč naj hitrost svoje vožnje prilagodijo razmeram na cestišču.

"Če ste takrat na avtocesti, svetujemo, da jo zapustite pri najbližjem izvozu, nato pa poiščete primerno zavetje za vozilo, kjer je to pač dovoljeno. Zaradi neodgovornega ravnanja nekaterih voznikov, ki se zaradi bojazni pred poškodovanjem svojega avtomobila ustavijo v predoru ali svoje vozilo celo obračajo, ga pustijo na kraju, vozijo vzvratno ali v nasprotni smeri ipd., lahko namreč pride do zastojev ali nevarnih naletov in prometnih nesreč," opozarjajo policisti.

ZVCP v 52. členu prepoveduje ustavljanje ali parkiranje v predoru, galeriji in podvozu ter na viaduktu, mostu in nadvozu. Globa za tovrstni prekršek znaša 80 evrov. Prav tako je parkiranje ali ustavljanje prepovedano na vozišču avtoceste in ceste, rezervirane za motorna vozila – globa za ta prekršek znaša 260 evrov. Če udeleženec cestnega prometa s prekrškom povzroči prometno nesrečo, razen tiste z neznatno nevarnostjo, se prekršek kaznuje z globo najmanj 200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi pet kazenskih točk, lahko pa tudi prepoved vožnje motornega vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.