Slovenija
28 ogledov

Ustavljanje v predorih vas bo stalo 300 evrov

Nesreča v predoru Golovec. Arhiv GBL
Policisti opozarjajo voznike, naj ne ustavljajo v predorih in na cesti med neurji.

Voznike opozarjamo, naj med neurji na avtocestah ne ustavljajo vozil pod nadvozi in v predorih. "To so izjemno nevarne situacije, ki so lahko vzrok hudih prometnih nesreč. Med včerajšnjim popoldanskim neurjem smo na operativno komunikacijski center prejeli klice voznikov, ki so opozarjali na omenjene nevarne situacije, torej na voznike, ki so si zatočišča pred močnim dežjem med vožnjo po avtocesti poiskali pod nadvozi in s tem ogrožali varnost v cestnem prometu," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kako se obnašati na cesti?

Ob močnih nevihtah je pomembno, da udeleženci v cestnem prometu prilagodijo hitrost trenutnim razmeram na vozišču in vozijo še posebno previdno. Policija svetuje, naj vozniki zapustijo avtocesto na prvem možnem izvozu ali počivališču in poiščejo zavetje tam, kjer je dovoljeno. Ves čas pa je treba vzpostavljati potrebno varnostno razdaljo. Vozniki morajo upoštevati prometno signalizacijo na avtocestah (pred predori, v predorih in podobno). Prepovedana je tudi hoja po avtocesti.

In kakšna je kazen?

Za ustavljanje, obračanje, vzvratno vožnjo in drugo je predvidena globa 300 evrov, če pa boste na avtocesti vozili v nasprotno smer, vam grozi 18 kazenskih točk in 1.200 evrov kazni.

Komentarjev 4
  • verbalkint 15:37 04.julij 2013.

    In najbrz se ne da s policisti nic dogovoriti....za drugacen nacin placila in nizji znesek, kajne_Skoda......Ja....v Ukrajini je stvar dosti preprostejsa....

  • manch 12:24 04.julij 2013.

    Kako pa bodo dobili tiste, ki ustavljajo v predorih, če na kamerah ne morejo razbrati reg. tablic?!

  • manch 12:24 04.julij 2013.

    Kako pa bodo dobili tiste, ki ustavljajo v predorih, če na kamerah ne morejo razbrati reg. tablic?!