Slovenija
22 ogledov

Ustavni sodniki o pokojninski reformi

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ustavni sodniki bodo jutri obravnavali zahtevo državnega zbora, da presodi, ali bi ob nesprejetju pokojninske reforme lahko nastale protiustavne posledice.

Če bodo sodniki pritrdili vladi, referenduma o pokojninski reformi ne bo. Če pa se bodo ustavni sodniki izrekli, da sprejetje reforme ne bo povzročilo kršitve ustave, pa bomo volivci odšli na referendum. Kot je znano, so sindikati zbrali več kot 40 tisoč potrebnih podpisov za razpis referenduma o tem vprašanju.

Kot poročajo Finance, bodo ustavni sodniki jutri odločali tudi o zakonu za zagotavljanje finančne stabilnosti evra, kar je zahtevalo 37 poslancev SDS, SLS in SNS. Po mnenju opozicijskih poslancev je znesek, predviden za pomoč državam, ki bi šle po poti Grčije, previsok, saj je predvidena izdaja poroštev v višini skoraj četrtine državnega proračuna in zato presegajo zmogljivost slovenske države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.