Slovenija
42 ogledov

Ustavno sodišče danes tudi o pritožbi Katarine Kresal

Katarina Kresal na svetu LDS Saša Despot
Ustavno sodišče bo danes nadaljevalo odločanje o ustavnih pritožbah, ki sta jih v zadevi Patria vložila Tone Krkovič in Ivan Črnkovič. Obravnavalo bo tudi pobudo za oceno ustavnosti znižanja odvetniških tarif za brezplačno pravno pomoč ter ustavno pritožbo Katarine Kresal.

Ustavni sodniki so ustavni pritožbi brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča zoper sodbo v zadevi Patria obravnavali že na seji 22. januarja, vendar odločitve takrat še niso sprejeli. Oba poleg razveljavitve sodbe predlagata tudi, da ustavno sodišče do končne odločitve zadrži njeno izvršitev.

V Odvetniški zbornici Sloveniji pa predlagajo razveljavitev določb nedavno sprejete novele zakona o odvetništvu, ki znižuje odvetniške tarife v primerih brezplačne pravne pomoči in zastopanja po uradni dolžnosti. V zbornici ustavnemu sodišču predlagajo, naj zadevo obravnava absolutno prednostno, pa tudi, naj do končne odločitve zadrži izvajanje zakona.

Nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal pa pred ustavnimi sodniki spodbija odločitev upravnega sodišča v zvezi z načelnim mnenjem Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), s katerim je slednja ugotovila, da ravnanje ministrstva pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) ustreza definiciji korupcije. Omenjeno sodišče se je namreč odločilo za nepristojno, zaradi česar se je Kresalova pritožila na vrhovno sodišče, ki pa jo je tudi zavrnilo.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 15:18 05.februar 2015.

    Dva kretena !

  • kapibara 09:32 05.februar 2015.

    Ali pa na "Zlati tuš"....

  • radsemastimzmesom 08:28 05.februar 2015.

    "Pripravljena sem na ejakulacijo po celotnem obrazu." je še nagajivo dodala in odprla svoja usta.