Slovenija
25 ogledov

Ustvarjalnost ne pozna meja

Edini novomeški park vsak delovnik v juliju od 10. do 12. ure gosti množico otro Žurnal24 main
Otroški svet. Delavnic in drugih dejavnosti za pestrejše počitnice ne manjka.

 

Delavnice za vse. Simbolična cena. Število otrok ni omejeno, prav tako niso potrebne predhodne prijave. Simbolična cena za udeležbo na delavnici znaša en evro, plača se ob prihodu, denar pa je namenjen nakupu materiala in pripomočkov za izvedbo posameznih delavnic.

Zaradi del na vrtu nekdanje restavracije Breg, kjer je poletni Otroški svet potekal zadnja leta, smo se preselili na drugo lokacijo. Park pred Kulturnim centrom Janeza Trdine se je že po prvih dveh delavnicah pokazal kot odlična izbira, pričakujemo pa, da bo udeležencev v prihodnje še več,” pravi Andreja Luštek iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki delavnice Otroški svet prireja že devet let.

Prvi dan se je delavnice udeležilo 35 otrok, starih od štirih do 12 let; večina so lanski udeleženci,” je dejala ena od mentoric Mojca Rodič. Poleg ustvarjalnih delavnic so pripravili razne športne igre.

1000 otrok vsako leto obišče delavnice Otroški svet.

Pestro tudi v Beli krajini
Da so počitnice prijetnejše in dejavnejše, skrbijo tudi v Metliki. Tamkajšnje društvo prijateljev mladine vsako sredo v juliju ob 10. uri v kulturnem domu prireja brezplačne filmske predstave za otroke in mladino. V sodelovanju z Ljudsko knjižnico Metlika, novomeškim RIC, kampoma Primostek in Podzemelj ter Srednjo šolo Metlika pa vse poletje prirejajo tudi razne ustvarjalne delavnice, športne igre, živ žav ob Kolpi in drugo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.