Slovenija
19 ogledov

Utajil le še 18 tisoč evrov?

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Sodišče. V Popovičevi zadevi utajitve davkov tožilka spremenila obtožnico.
Tu je cel kup izmišljenih zadev. Začeli smo pri petih milijonih, zadnjič smo bili na 38 tisoč, zdaj pa smo prišli na 18 tisoč evrov.
Boris Popovič

"Volitve bodo 17. oktobra in jasno je, kam stvari peljejo, da me bodo pravočasno obsodili. Ni važno, za koliko, čeprav le za sto evrov,” je dejal Boris Popovič, koprski župan, na včerajšnji obravnavi na koprskem sodišču, kjer mu v ponovljenem postopku sodijo zaradi domnevne utajitve davkov, ko je bil še podjetnik.

Sprememba obtožnice
Po številnih dozdajšnjih zapletih je okrožna državna tožilka Janja Hvala spremenila obtožnico. Kot je dejala, zaradi spremembe kazenskega zakonika

Zloraba in utajitev

Obtožba. Borisu Popoviču sodišče očita zlorabo položaja, ker naj v lastnih družinskih podjetjih BPC in Food Party ne bi prikazal skupno za 177 tisoč evrov prometa ter si jih prilastil. Prav tako naj bi v obeh podjetjih utajil za nekaj manj kot 18 tisoč evrov davkov.

in ker je izvedenec davčne stroke Darko Končan izračunal drugačne zneske, kot naj bi jih ugotovile davčne inšpektorice. Popovič naj bi tako po spremenjeni obtožnici namesto prejšnjih 38 tisoč evrov v podjetjih BPC in Food Party skupno utajil le še skoraj 18 tisoč evrov.

Popovičev odvetnik Franci Matoz pa je včeraj predlagal izločitev sodnice Tatjane Stojkovič Pavlovec, ker ni ugodila predlogu, da naj bi obrambi dovolila več časa za pripravo na izvedensko mnenje kot samo 15 dni. Predlog je predsednik okrožnega sodišča zavrnil. Kot pričo je Matoz včeraj predlagal Rada Pezdirja. Obravnava se bo nadaljevala v torek.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.