Slovenija
40 ogledov

Utirjena pot ali nov zagon?

Žurnal24 main
Brez ostrine. Novogoričani zdolgočaseni nad medlo kampanjo pred drugim krogom.

Še pred tednom je bila podpora Novogoričanov pred nedeljskim drugim krogom lokalnih volitev prepolovljena. Polovica jih je podpirala kandidatko SD Darinko Kozinc, druga polovica pa Mateja Arčona (LDS). V teh dneh je Arčona podprla večina županskih kandidatov iz prvega kroga, ki se strinjajo z njegovo idejo, da občina potrebuje nov zagon, medtem ko program Kozinčeve temelji na nadaljevanju utečene občinske politike. Kampanja pred drugim krogom je bila medla, brez prave ostrine in napetosti. Kandidata sta se drug drugega lotevala v rokavicah, tako da so bila soočenja po mnenju številnih Novogoričanov dolgočasna.

Matej Ar%C4%8Don | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Premagati razvojni krč

Bo večinska podpora kandidatov iz prvega kroga jeziček na tehtnici na nedeljskih volitvah?
Pripravili smo odličen program, ki bo dal občini nov zagon. Podprla ga je tudi večina kandidatov iz prvega kroga, kar pomeni, da gre za program, ki mu je uspelo združiti različne ljudi s skupno željo, da se v naši občini zgodijo spremembe. Skupaj s svojo ekipo pričakujem zmago.


Nov občinski svet bo zaradi pestre sestave težko voditi. Kakšen je vaš recept za uspešno delo?
Ne izključevati ljudi, ampak jih povezovati.

Podžupan
Matej Arčon
. Rodil se je leta 1972. Po izobrazbi je elektrotehnik. Bil je predsednik Kluba goriških študentov, tik pred koncem študija pa se je odločil za profesionalno delo v politiki. Končuje tretji mandat v občinskem svetu, že drugič je podžupan, od leta 2007 pa tudi državni svetnik. Ni poročen in ima sina.

Kako se boste, če boste izvoljeni, lotili problematike SGP Gorica?
Dober pogajalec se nikoli ne neha pogajati, zato bom zagotovo obudil pogajanja ter se poskušal dogovoriti za rešitev in tako premagati razvojni krč, v katerem se je znašlo mesto, potem ko so bile v preteklosti na tem področju narejene velike napake in zamujene številne priložnosti.

Ali Nova Gorica potrebuje vodomet na Bevkovem trgu? Se strinjate s to naložbo?
Ne podpiram akcij z danes na jutri. Vsako stvar je treba dobro pripraviti, sicer se bomo spremenili v občino nedokončanih projektov.

Podpirate idejo o molilnici islamske skupnosti v Novi Gorici?
Tu gre za občutljivo temo. Spoštovati je treba vse verske skupnosti, vendar na način, da to ne povzroča napetosti med ljudmi.

Kakšna bo po vaši viziji novogoriška občina čez štiri leta?

Občina, za katero ne bomo več govorili, da je zaspala.

 

darinka kozinc | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za dolgoročni razvoj

Pričakujete v nedeljo zmago?
Da. Pričakujem, da bodo ljudje podprli pošteno delo ter naš skupni program z realnimi in v razvoj usmerjenimi projekti.

Nov občinski svet bo zaradi pestre sestave težko voditi. Imate recept za uspešno delo?
Odprtost in pripravljenost prisluhniti mi bosta omogočali soočenje različnih pogledov in predlogov, na podlagi katerih bomo lahko skupaj sprejemali najboljše odločitve za razvoj občine.

Kako se boste, če boste izvoljeni, lotili problematike SGP Gorica?
Saj se že rešuje. Sodišče je z dokončno odločbo mestni občini potrdilo, da je prva garažna hiša v lasti občine, kar bo na isti pravni podlagi potrjeno še za druga zemljišča. Maksimalno se bom angažirala, da bo ta proces dokončan čim prej, tako da bo odpravljena napaka izpred 15 let.

Podžupanja
Darinka Kozinc
. Rodila se je leta 1953. Po izobrazbi je magistrica lesarstva. V mladosti je delala kot stevardesa. Bila je ravnateljica srednje lesarske šole v Novi Gorici in predsednica KS Solkan. Trenutno je podžupanja novogoriške občine. Je poročena in ima dva otroka. V prostem času rada piše. Izdala je že več knjig.

Se strinjate z ureditvijo vodometa na Bevkovem trgu?
Ureditev promenade od Borovega gozdička do Majskih poljan bo dala mestu dodatno vrednost. Del te ureditve je tudi Bevkov trg, kjer bo v kratkem zgrajen zanimiv vodomet.

Podpirate idejo o molilnici islamske verske skupnosti v mestu?
Tudi islamska in druge vere imajo pravico urediti svojo versko dejavnost.

Kako vidite novogoriško občino čez štiri leta?
Še bolj bo prepoznavna kot občina, usmerjena v dolgoročni razvoj, kjer bodo imeli ljudje varno zaposlitev v podjetjih, konkurenčnih na svetovnih tržiščih, ob tem pa bodo živeli v zdravem in prijetnem okolju.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.