Slovenija
298 ogledov

Utišati jih želi kar iz celice

Slovenija 08.11.2013 Saso Nose, Dejan Vidmar, na ljubljanskem okroznem sodiscu z Saša Despot
Priče. Domnevni ropar naj bi iz zapora poskušal ustrahovati priče.

Dejan Vidmar, eden od dveh domnevnih roparjev sefov banke SKB v središču Ljubljane leta 2005, naj bi poskušal groziti, ustrahovati in z različnimi prijemi pritiskati na priče, ki bi ga lahko obremenile ali mu kako drugače škodile v praktično vseh postopkih, ki jih različna sodišča trenutno vodijo proti njemu. Zaradi poskusov ustrahovanja in oviranja dela pravosodnih organov ga po naših informacijah zato že nekaj časa preiskujejo kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). "Lahko potrdimo le, da je primer v predkazenskem postopku," potrjujejo na policiji.

Pisem še niso prebrali

Vidmar, ki je zaradi domnevnega sodelovanja pri ropu že dobri dve leti priprt, naj bi nedavno iz pripora pošiljal pisna navodila, kako naj se ustrahuje ženo skesanca, ki so ga kot glavno pričo tožilstva zaslišali na kranjskem sodišču, kjer Vidmarju sodijo zaradi domnevne vpletenosti v trgovino z drogo.

Pismo, ki naj bi ga Vidmarjeva partnerica hranila doma, naj bi odkrila policija med preiskovanjem poslov kriminalne združbe, v kateri naj bi Vidmar kot kurir sodeloval pri tihotapljenju kokaina iz Brazilije. Med hišno preiskavo na njegovem domačem naslovu so pri njegovi partnerici odkrili še več pisem s podobnimi navodili, kako naj se pritiska na posameznike. Večino naj bi spisal prav Vidmar, kar ta zanika, češ da jih je nekdo ponaredil s podobno pisavo.

Teh pisem na kranjskem sodišču med sojenjem Vidmarju in drugim članom domnevne tihotapske združbe za zdaj še niso prebrali. Ne želijo niti pojasniti, ali so z domnevnimi grožnjami pričam v teh pismih seznanjeni in ali sporočila nameravajo prebrati.

Komentarjev 3
  • ac-dc 21:20 05.april 2014.

    Grdi raček. Oba. On in zakonodaja oz. sodstvo, ki dovoli tako farso.

  • erikkk 19:11 05.april 2014.

    Vsekakor bi mu morali dati masko dol ... tak način lahko pomeni da se take ščiti ne pa jim sodi.

  • maresem 16:41 05.april 2014.

    Kako, da se dovoli hoditi na obravnave in tudi izven njih, kot maškara - maskiran?? Naj se pokaže, če je tak frajer. Lepo bi ga bilo videti na kaki vrbi.