Slovenija
1073 ogledov

Uvedli preiskavo o političnih pritiskih na Bobnarjevo

Tatjana Bobnar Bor Slana/STA; Vlada republike Slovenije
Senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je zaradi zaznanih sumov kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije sprejel odločitev o uvedbi preiskave v primeru sumov pritiskov na bivšo notranjo ministrico Tatjano Bobnar, so po današnji seji senata sporočil iz KPK.

Senat Komisije za preprečevanje korupcije je na današnji seji obravnaval prijavo, s katero je nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar komisiji prijavila politične pritiske na delo policije. V delu prijave je zaključil predhodni preizkus in zaradi zaznanih kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije sprejel odločitev o uvedbi preiskave, so po seji sporočili iz KPK.

Odločitev o uvedbi preiskave je sprejel senat v sestavi obeh namestnikov predsednika KPK, to sta David Lapornik in Simon Savski. Na komisiji ob tem poudarjajo, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo te sume kršitev tudi potrdili ali pa jih bodo ovrgli.

"Več informacij v zvezi z zadevo vam bomo zaradi zagotavljanja pravic obravnavanih oseb v preiskavi lahko podali, ko bodo obravnavane osebe o uvedbi obveščene," so še sporočili iz KPK. Predsednik komisije Robert Šumi se je iz postopka odločanja v konkretni zadevi izločil že decembra lani, to pa med drugim utemeljil s tem, da ima na policiji urejeno zamrznitev pogodbe o zaposlitvi in da je bil poslovno povezan z Bobnarjevo, s katero sta več let sodelovala.

Nekdanja notranja ministrica je očitke o političnih pritiskih na policijo komisiji naznanila decembra lani, ko je tudi odstopila s funkcije notranje ministrice. O teh pritiskih je ponovno spregovorila na nedavnem odmevnem zaslišanju pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov. Ponovno je izpostavila, da je bila deležna političnih pritiskov s strani predsednika vlade Roberta Goloba, ki so kasneje vodili do njenega odstopa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • alojz73 22:52 03.november 2023.

    Bobarjevo dati,da ureja promet na avtocestah,kjer je kaos.

  • Friderik1950 17:20 03.november 2023.

    Bobnarjeva mora dokazati kje, kako, kolikokrat in s čim je nanjo pritiskal. Pri tem pa se mora profesionalno obnašati in ne vlačiti v to pritiskanje SOVE, ker SOVA pač ne more bdeti ob vsakem pritiskanju. Pritiske mora pač znati profesionalno ...prikaži večno (profesionalnost nenehno povdarja) zdržati, saj je vendar šlo za njenega šefa. Ni res.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:39 03.november 2023.

    Golob , dokazano ne mara žensk! Najprej se je odpovedal Marti Kos, potem ga je motila Tatjana Bobnar, znebil se je Irene Šinko, na poniglav način izključil Mojco Pašek Šetinc, zamerila se mu je Urška Klakočar Zupančič, ne razume se ...prikaži veče z Natašo Pirc Musar, naslednja za odpoklic je Emilija Stojmenova Duh.. kot kaže bolj ljubi moške 🙆