Slovenija
26 ogledov

Užijte konec tedna, v ponedeljek hladneje

Naliv Facebook
Vse do nedelje nas čaka spremenljivo vreme. Med koncem tedna bo več sonca. Na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

"Moj bog kakšna toča je proti Celju, nič se ne vidi!" je na svojem facebook profilu zapisala ena izmed slovenskih pevk. Po podatkih Agencije RS za okolje, je trenutno v Celju 18 stopinj in grmi.

Nevihte so tudi drugod po Sloveniji, po podatkih ARSA pa naj bi proti večeru ponehale.

Nevihte tudi jutri, malenkost topleje bo 

Jutri bo zjutraj deloma jasno, čez dan pa bo več oblačnosti, popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Kakšno stopinjo topleje bo kot danes, na Primorskem mogoče dve. 

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Konec tedna lep, nevihte niso izključene

V petek in soboto bo delno jasno in suho. "Tudi med koncem tedna bo vreme podobno. Na Primorskem se bo ogrelo do 28 stopinj, v notranjosti za kakšno stopinjo manj. Lahko se še pojavi kakšna nevihta."

Po besedah dežurnega meteorologa se lahko pojavijo tudi nevihte, ob močnejših nevihtah pa ni izključena niti toča. Vendar naj ta ne bi bila pretirana.

Ponedeljek hladnejši

"V noči na ponedeljek nas bo prešla fronta, ki bo prinesla nekoliko hladnejše vreme, ki pa ne bo vztrajalo dolgo. Spet se bo segrelo, vendar ne do 30 stopinj."

Zanimivosti

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je leta 1969 na današnji dan sneženje na Kredarici, ki je vztrajalo tri dni, ponehalo. Zjutraj so izmerili 30 centimetrov debelo snežno odejo, kar je največ v avgustu od začetka meritev leta 1955.

Leta 1992 pa je tik pred koncem meteorološkega poletja huda vročina dosegla še en vrhunec, še posebno vroče je bilo na vzhodu. V Murski Soboti so glede na letni čas izmerili zares izjemnih 37, v Metliki 36,5, v Mariboru 35,7, v Celju 35,2, v Ljubljani 34,3 in v Ratečah 30,7 stopinje Celzija.

Tri leta pozneje pa je bilo za konec avgusta precej sveže in deževno. V Ljubljani in Novem mestu je bilo ob 15. uri le 9,4, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 7,7, v Postojni 7,4, na Vojskem nad Idrijo (1.070 metrov) 4 in na Kredarici (2.514 metrov) –4,2 stopinje Celzija, piše na strani Arsa.

Ste posneli fotografije neurja v vaši okolici? Pošljite nam jih prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.