Slovenija
6 ogledov

V 15 urah 20 centimetrov

Narasle vode v Kostanjevici na Krki Jerca Božič Kranjec
Voda na poplavljenih območjih se še ne umika. Na Planinskem polju naj bi se obseg poplavljenih območij še povečal.

Na agenciji za okolje opozarjajo pred povečano poplavno ogroženostjo na kraških poljih in rekah. Voda na kraških poljih Notranjskega krasa poplavlja na območjih, ki so večja od običajnih.

Danes se bo obseg poplavljenih območij na Cerkniškem jezeru in v Loški dolini predvidoma ohranjal, na Planinskem polju pa nekoliko povečal. Na Planinskem polju se je vodostaj v zadnjih 15 urah zvišal za 20 centimetrov in se še postopno zvišuje. Obseg poplavljenih površin na Ljubljanskem barju se bo danes ohranjal.

Pretok Ljubljanice na vodomerni postaji Moste počasi upada. Počasi upada tudi pretok Krke, ki še vedno poplavlja na razširjenem območju.

Voda poplavlja ceste

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste Koprivnik - Kostanjevica na Krki, Rakov Škocjan - Podskrajnik, Unec - Planina in Planina - Laze, LC Lipe - Podkraj, Črna vas - Podpeč, Bevke - Blatna Brezovica ter Kozarišče - Šmarata.

Več o stanju na slovenskih cestah lahko preberete na strani prometnoinformacijskega centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.