Slovenija
19 ogledov

V aferi Patria podana nova ovadba

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Konec marca zaslišanja še zadnjih osumljencev v aferi Patria na Finskem. Zdaj je zaključen še en del predkazenskega postopka. Na državnem tožilstvu so potrdili, da je bila podana ovadba.

V aferi Patria je zaključen še en del predkazenskega postopka. Na državnem tožilstvu so za Pop TV potrdili, da je bila podana ovadba, več informacij pa niti na policiji niti na tožilstvu niso želeli dajati.

Že decembra lani je sicer skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala v zvezi s to afero vložila tudi obtožni predlog zoper nekdanjega obrambnega ministra Karla Erjavca in nekdanjega načelnika generalštaba Albina Gutmana.

Obtožena sta bila kaznivega dejanja nevestnega dela v službi (konkretno se je obtožba nanašala na sklenitev pogodbe o nakupu oklepnikov Patria 8x8).

18. marca letos pa smo poročali, da se zaslišanja osumljencev v aferi Patria bližajo koncu. Na Finskem so takrat obravnavali še zadnjih 12 osumljencev. Nato se je pozornost preusmerila v Slovenijo.

Že takrat je bilo jasno, da bo v slovenskem delu preiskave odstopila ali Barbara Brezigar ali Branka Zobec Hrastar. Vodja slovenskega dela mednarodne preiskave, višja tožilka Zobec Hrastarjeva, je kasneje odstopila od svoje funkcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.