Slovenija
53 ogledov

V Avstraliji bi nam dali delo

Delavci na strehi Špela Mohorič
Migracija. Primorska univerza svetuje o možnostih dela in študija v tujini.

“Poudaril bi, da si ne želimo in ne spodbujamo tako imenovanega bega možganov iz Slovenije. Zavedati pa se moramo razmer, v katerih so mladi, ko si marsikdo težko privošči dostojno življenje, kaj šele da bi razmišljal o razvoju kariere. Obenem tujina še nikoli ni bila tako privlačna in dosegljiva,” je dejal Elvis Bašanović, direktor Kariernega centra Univerze na Primorskem Koper, ki je organiziral brezplačni informativni seminar o možnostih študija, dela in življenja v Avstraliji, na Novi Zelandiji in v Kanadi. Seminarja se je udeležilo 84 ljudi, starih od 22 do 55 let, kot je dodal Bašanović, pa ga bodo “glede na veliko zanimanje nedvomno ponovili”.

Delo v gostinstvu, medicini

“V teh državah najbolj povprašujejo po medicinskem osebju, gradbenikih, gostincih in tehničnih profilih. Na dan se na nas obrne do pet ljudi, včasih pa sta bila dva ali trije na mesec,” je razkril Tadej Štrucl iz podjetja Team Migration Office Slovenia, ki je vodil seminar v Kopru, sicer pa je tudi sam živel in delal v Avstraliji. Obrazec za brezplačno oceno možnosti migracije je izpolnilo 33 ljudi, osebno pa jih je poklicalo še sedem.

Komentarjev 3
  • privat 08:07 30.september 2012.

    če bi bil pameten ...bi razmišljal v tej smeri..kaj se splača dati življenje fašistom,lopovom..kriminalcem?? Življenje je prekratko ..pa če še izračunaš da ti Slovenija ne bo ponudila varstva za stara leta...Haloooo

  • Oxxo 19:08 01.julij 2012.

    @recesijaZaradi tako primitivnega razmišljanja, kot je tvoja bo Slovenija čez 10-20 let brez zdravnikov... zobozdravnikov... itd.Pa me zanima, kako boš zadovoljen, ko te bo kakšen arabski mudžahedin rezal na operacijski mizi... Že danes kvaliteten kader (pre)hitro zapušča Slovenijo, ...prikaži več ker ta ne nudi pogojev za zaposlitev in mizerne plače.

  • recesija 10:55 01.julij 2012.

    Pol pa spokajte v Avstralijo. Kaj še čakate?