Slovenija
854 ogledov

V avtu ga je pustila, ker je ravno zaspal

Dober otroški sedež naj bo z vrha lestvice glede na varnost, je enostaven za upo Žurnal24 main
Nov primer otroka v zaklenjenem avtomobilu. Tokrat v Slovenski vasi v dolenjski občini Šentrupert. Zdravniška pomoč k sreči ni bila potrebna.

Včeraj nekaj pred 17. uro popoldne je mimoidoča na parkirišču v Slovenski vasi v zaklenjenem avtomobilu opazila otroka. Zaskrbelo jo je, da se bo avto pregrel in da bo otrok utrpel posledice, zato je poklicala policiste.

Na parkirišče so poleg policistov prišli še gasilci iz Trebnjega in Šentruperta ter ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje. Posredovanje gasilcev pri odpiranju avta ni bilo potrebno, avto so odklenili že prej.

Šlo je za dve do tri leta starega otroka, ki je v avtomobilu spal. Zdravniške oskrbe, potem ko so avto odklenili, ni potreboval,” je za žurnal24.si povedala zdravnica iz trebanjskega zdravstvenega doma dr. Elizabeta Žlajpah. Dodala je, da se je izkazalo, da je otrok v avtu ravno zaspal in da je mama “res le za nekaj minut nekam odhitela” ter da je pritem priprla okno na vratih avtomobila.

Mimoidoči so komentirali, da je bil zagnan vik in krik in to brez potrebe, pri čemer zdravnica komentira, da je težko biti pameten, ko gre za majhnega otroka v avtu. 

PREBERITE TUDI: 

 

Komentarjev 19
  • mph 11:04 28.julij 2015.

    Načeloma res, ampak mi nimamo predsednika, ampak imamo precednika (v najboljšem primeru). :-) Prejšnji pa so bili res predsedniki.

  • miho 08:16 27.julij 2015.

    Tam v bližini je Dob. Tam je kraj za takšne, ki počnejo takšne svinjarije.

  • mucek4 07:20 27.julij 2015.

    Poizkusi. Postavi se v svto, na sonce z priprtimi okni. Ni velike razlike, verjemi.