Slovenija
372 ogledov

V avtu pustila štiri otroke in šla po nakupih

policija Žurnal24 main
Na parkirišču nakupovalnega središča sta starša v soboto v avtu pustila štiri otroke, sama pa šla po nakupih.

Policisti so ugotovili, da se je družina iz Bolgarije tega dne pripeljala z vozilom znamke Volvo na parkirni prostor nakupovalnega centra.

"Oba starša sta vozilo zapustila in odšla po nakupih, v vozilu pa sta pustila štiri mladoletne otroke," so sporočili policisti.

To je opazila občanka in o tem obvestila varnostnika. Pred prihodom policistov na kraj je eden od otrok sprostil ročno zavoro vozila, zaradi česar se je to premaknilo vzvratno za približno dva metra, ni pa trčilo v nobeno vozilo.

"Starša sta se v tem času vrnila k vozilu. Policisti so ugotovili, da so bili otroci v vozilu zaprti približno 15 minut. Nihče ni potreboval zdravniške pomoči. Na podlagi vseh zbranih dejstev in ugotovljenih okoliščin, je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, policisti pa prav tako zbirajo obvestila v zvezi sumov kaznivega dejanja Zanemarjanja mladoletnih oseb. O dogodku bodo obveščene tudi pristojne službe," so še zapisali na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Ferluci 19:57 17.avgust 2015.

    Pri novejših avtomobilih brez ključa ne moreš sprostiti električne ročne zavore.

  • mph 13:44 17.avgust 2015.

    Kaj res, tudi pri 35 stopinj zunaj so te pustili v žareči kletki? Bogi ti, očitno ti je pustilo hude posledice na možganih.Eno je sicer kaj je bilo včasih, ko smo lahko puščali odklenjena vozila na ulici ali ...prikaži več ni bilo treba zaklepat vhodnih vrat. Danes so drugi časi.

  • Skippy 13:32 17.avgust 2015.

    Potem pa se čudijo, da vsi pri 30-ih še živijo pri starših. Po novem več niti 15 minut ne morejo biti sami.