Slovenija
66 ogledov

V ´biseru´ škripa

Mnogi se sprašujejo, ali sta Darja Slivnjak in Alenka Iskra, ki veljata za dobri Žurnal24 main
Najprestižnejši hotel na tem koncu Slovenije se zadnje čase srečuje z velikim upadom prometa, smo izvedeli iz zanesljivih virov.

Nekatere zaposlene so poslali na več tednov dolg obvezni dopust, še pravijo naši viri. ˝Tako kot v Sloveniji in mestu Maribor, se tudi v družbi Terme Maribor ubadamo z zmanjšanim povpraševanjem po turističnih storitvah, ki se najbolj kaže na področju poslovnega in kongresnega turizma.  Seveda nastalim razmeram prilagajamo tudi organizacijo dela in drastičnih ukrepov nam še ni treba sprejemati,˝ je za Žurnal pojasnila Darja Slivnjak, pomočnica direktorice Term Maribor.

 

Nova hotela

Dvignila promet. Pomanjkanja gostov pa ne občutijo pri Športnem centru (ŠC) Pohorje, ki je lastnik in upravljalec največjega dela zmogljivosti na Mariborskem Pohorju. “Letos pozimi smo dvignili število nočitev skoraj za 40 odstotkov, ampak na račun novih zmogljivosti, hotelov Arena in Videc. Pozimi je še sorazmerno enostavno, bistveno težje je poleti, kjer nam letos tudi dobro kaže,” pravi Bojan Gerič, direktor gostinstva in turizma pri ŠC Pohorje.

Sobe prazne
Renato Kovač, ki je direktor tega največjega hotela Term Maribor, javnosti je bolj poznan tudi kot nekdanji član uprave zdajšnjega Casina Maribor, ki je od srede marca v stečaju, naj bi v prejšnjih dneh imel od 137 sob zapolnjenih le pet. To pa naj se ne bi zgodilo prvič, saj naš vir še navaja, da so pred tedni nekaj dni sobe celo povsem samevale.

Število turistov narašča

Čeprav druga dama Term Maribor trdi, da se spopadajo z zmanjšanjem povpraševanja po turističnih storitvah, pa so podatki Zavoda za turizem Maribor drugačni. ˝Število gostov na turistični destinaciji Maribor - Pohorje je glede na enako obdobje lani (januar–marec) ostalo nespremenjeno, število nočitev pa je celo poraslo za dva odstotka, kar je veliko uspešneje od slovenskega povprečja,˝ razlaga Vesna Male iz Zavoda za turizem Maribor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.