Slovenija
25 ogledov

V boju jih bo sedem

Alojz Muhič prvi uraduje v prestižni županovi pisarni na obnovljenem Rotovžu. Se Žurnal24 main
Županski kandidati. Boj bo do zdaj najštevilčnejši. Večina imen še neuradna.

Novo mesto. Da se bodo na jesenskih lokalnih volitvah potegovali za mesto župana Mestne občine Novo mesto, so do zdaj javno oznanili le trije kandidati, neuradno pa jih je sedem.

Ponovitve še ni bilo
Od leta 1994, ko smo prvič v povojni zgodovini volili župane, Novomeščani še niso imeli župana, ki bi bil to dva mandata zapored. Leta 1998 je to poskušal Franci Koncilija, letos morda uspe Alojzu Muhiču.

Do zdaj največ pet
Številka je prvič, odkar v samostojni Sloveniji volimo župane, presegla do zdaj najvišje število pet kandidatov, kolikor smo jih imeli na zadnjih treh volitvah po vrsti.

Poleg zdajšnjega župana Alojza Muhiča je prvi kandidaturo objavil Bojan Kekec, direktor Komunale Novo mesto, ki bo kandidat SDS. Včeraj je to najavil še Igor Perhaj, Slovenska pot, sicer direktor novomeškega gasilsko-reševalnega centra.

Štirje še neuradni
Na primeren trenutek za objavo kandidature pa še čakajo Franci Bačar, Gregor Macedoni, Milena Kramar Zupan in Janez Malenšek, ki pa tega, da se pripravljajo na jesenski boj, ne zanikajo. Prva dva sta se ta teden že udeležila skupne predstavitve, zadnja dva pa kot kandidata za zdaj javno še ne nastopata.

Bačar, direktor območne geodetske uprave, bo kandidat SLS, Mecedoni, zaposlen v Trimu, je za zdaj še samostojni kandidat in, kot nam je povedal, namerava to tudi ostati. Janez Malenšek, na novomeškem političnem parketu dokaj neznano ime, je kandidat NSi, Milena Kramar Zupan, direktorica zdravstvenega doma, pa naj bi bila kandidatka Društva Julija s podporo strank SD, LDS in DeSUS.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.