Slovenija
28 ogledov

V Bonifiki zamakanje rešili s posodo

Dež Shutterstock
Včerajšnje deževje je po državi povzročalo težave. Številna podrta drevesa in zaliti objekti.

Zaradi dežja je včeraj zvečer začela voda zamakati tudi v Športni dvorani Bonifika v Kopru. Gasilci GB Koper so na mestu, kjer je puščalo, namestili posodo, iz katere so prečrpavali vodo.

Gasilci so imeli veliko dela tudi z odstranjevanjem podrtih dreves. Ta so morali razžagati in odstraniti s cestišča v Rogaški Slatini, Tuncovcih, naselju Cvetlični Hrib, dvakrat v Občini Brežice, Kamnici, v Občini Ajdovščina, na cesti med Dolenjo Nemško vasjo in Lanšprežem ter v Hrastniku.

Podtalnica in kanalizacijske vode zalile stanovanje

V Kamniku je voda zalivala objekt. Gasilci so ugotovili, da se je zamašil meteorni jašek, o čemer so obvestili Komunalno podjetje Kamnik, intervenirati pa jim ni bilo treba. V Dolenji Nemški vasi v Občini Trebnje je zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod zalilo stanovanjsko hišo.  Gasilci PGD Ponikve so vodo izčrpali in pomagali pri sanaciji zalitih prostorov.

Gasilci so morali vodo črpati tudi iz kletnega stanovanja v Postojni, v Razdrtem pa so vodi iz jaška izčrpali v industrijskem obratu. Zjutraj je v Novem mestu voda zalila poslovne prostore.

Danes bo sončno

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo današnji dan večinoma sončen. Temperature se bodo dvignile do 19 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 21. Pretežno jasno bo tudi jutri.

Aktualne vremenske razmere spremljajte tudi na vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.