Slovenija
9 ogledov

V Brežicah prekinili stavko

Anketa ministrstva je pokazala, da se brežiška bolnišnica po kakovosti storitev Žurnal24 main
Zdravniki brežiške bolnišnice so po začetku pogajanj z vodstvom bolnišnice prekinili opozorilno stavko.

Stavkovni odbor zdravnikov v Brežicah se je odločil skrajšati za danes napovedano enodnevno stavko na eno uro, od 8. do 9. ure zjutraj, je sporočil Pero Zanchi, sindikalni zaupnik Fidesa v Brežicah. "S tem je stavkovni odbor odgovoril na kompromisni predlog vodstva SB Brežice, v katerem je izražena določena pripravljenost reševanja stavkovnih zahtev."

Predstavniki sindikata in vodstvo bolnišnice so se dogovorili, da se bodo pogajanja nadaljevala, pri čemer zdravniki še naprej zahtevajo, da se nujna medicinska pomoč ne zagotavlja po obliki t. i. dežurnega delovnega mesta ter da se prizadetim zdravnikom izplača poračun za čas od začetka leta. Če sporazum ne bo dosežen, bodo stavko nadaljevali 4. aprila v obliki dvodnevne popolne prekinitve dela (razen zakonsko zagotovljenega minimuma).

 

Zdravnike v Mariboru in Brežicah je zmotil nov način plačila dela preko polnega delovnega časa po razporeditvi na dežurno delovno mesto, kar jim prinaša za 30 odstotkov manjše plačilo za delo preko polnega delovnega časa. V Fidesu so prepričani, da je s tem kršen sporazum, ki so ga z ministrstvom sklenili septembra lani in tako preprečili sesutje zdravstvenega sistema zaradi umika soglasij za nadurno delo skoraj tri tisoč zdravnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.