Slovenija
13 ogledov

V BS3 razdeljeni okoli zapornic

Zapornica v BS3 Saša Despot
Zapornic v BS3 ni več. Na Mestni občini Ljubljana konkretnih pojasnil ne dajejo. Prebivalci pa so okoli dogajanja razdeljeni.

Zapornic, ki jih je koordinacijski odbor za ureditev parkiranja v BS3 postavil pred letom in pol, od prejšnjega tedna ni več. Odstranitev zapornic je naročila vodja mestnega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Irena Razpotnik, češ da naj bi to zahtevalo sodišče, vendar niti na Mestni občini Ljubljana (MOL) niti v njenem javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice konkretnih pojasnil ne dajejo.

Podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice se je na sodišču znašlo dvakrat. V eni izmed tožb je sodišče odločilo, da je podjetje ravnalo nezakonito, ko je dvema stanovalcema zaradi neplačila zablokiralo elektronske kartice za upravljanje zapornic, vendar pa ni odločilo, da jih morajo tudi odstraniti, zato je odločitev MOL-a presenetljiva, poroča Dnevnik.

Prebivalci neenotni

K odstranitvi zapornic bi lahko prispevala vse večja neenotnost znotraj soseske. Nekateri so bojkotirali skupne sestanke, zato je odstopil celoten koordinacijski odbor. "Če smo neenotni, ne moremo mestni občini ali Ljubljanskim parkiriščem in tržnicam predlagati, kako naj nam popravijo sistem, saj so naša prizadevanja nekateri vztrajno izpodbijali," je dejal eden od članov koordinacijskega odbora Zore Lukin.

Ob vsem tem pa so tudi zmedeni. Nekateri se veselijo umika zapornic, spet drugi opozarjajo, da bo, ko bo v Stožicah kakšna prireditev in se bodo vrnili študenti, pravi kaos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.