Slovenija
23 ogledov

V času stavke policisti na delovnih mestih

Policisti Nik Rovan
Generalni direktor policije Janko Goršek je sprejel predstavnike Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije.

Goršek je pojasnil, da je zadovoljen s pogovori s predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije, uskladili so se tudi glede izvedbe stavke. Ne glede na potek stavke je njegova dolžnost, da zagotovi izvedbo policijskih nalog in da z izvedbo stavke ne bodo ogrožali življenja in premoženja državljanov, je še pojasnil generalni direktor policije.


Generalni direktor policije sicer podpira policiste v njihovih pričakovanjih za izboljšanje pogojev za delo kot tudi vrednotenje njihovega dela. Kakršnokoli bistveno poslabšanje materialnega stanja ali dodatna kadrovska krnitev policije bi lahko pripeljala tudi do tega, da na posameznih območjih ne bi mogli več izvajati določenih policijskih nalog. V policiji si želijo ohraniti visoke standarde varnosti, ki so jih dosegli v zadnjih letih, kar pa brez vlaganja v policijo ni mogoče.

Policisti bodo vsi na svojih mestih

Goršek je izrazil pričakovanje, da bosta obe pogajalski strani poslušali argumente druga druge. V policiji se sicer po njegovih besedah zelo dobro zavedajo, da je treba varčevati, vendar pa je pri tem potrebno paziti, da posamezni varčevalni ukrepi ne bi posegli v tisti del, ki bi lahko ogrozil izvajanje osnovnih nalog policije, predvsem pa, da ne bi znižali že doseženega standarda varnosti v državi.

Oba sindikata sta mu zagotovila, da bodo policisti v sredo oziroma v naslednjih dneh na svojih mestih in bodo kljub napovedani stavki skrbeli za varovanje javnega reda in miru ter varovali življenje in premoženje naših državljanov, tudi protestnikov, so zapisali v sporočilu za javnost.


Komentarjev 1
  • Fertel 23:48 16.april 2012.

    Smo za taprav dan načrtovali zabavo, bo vsaj mir za domov. He, za nekaj je pa to le dobro.