Slovenija
25 ogledov

V Celje, ker v Ljubljani ni ledu

Olimpija, hokej, mustonen Žurnal24 main
Hokejisti. V Tivoliju ne trenirajo zaradi EP, v Zalogu ne delajo hladilne naprave.

"To je višek svinjarije. Moj vnuk že 13 let igra hokej, zdaj pa zaradi evropskega prvenstva (EP) v košarki v Hali Tivoli nimajo kje trenirati. Vsak dan se morajo voziti v Celje, saj tudi v Zalogu ledu ni, ker ne delajo hladilne naprave," je povedala babica enega od mladih hokejistov.

Dodala je, da že tako vsak mesec plačajo 72 evrov članarine, zdaj pa morajo plačevati še bencin. Poleg tega mora njen vnuk štirikrat na teden nekoga prositi za prevoz, ker v družini nimajo avtomobila.

Treningi v Celju neobvezni

V Hokejskem klubu Olimpija so pojasnili, da hokejisti trenirajo v Celju, ker je to edini led v Sloveniji, ki so ga lahko zagotovili, saj ga v Ljubljani ni: "Zakaj ga ni, boste morali vprašati Javni zavod Šport Ljubljana, ki upravlja športne objekte, Halo Tivoli in Zalog." Dodali so, da treningi v Celju niso obvezni, zato so za tiste, ki tja ne morejo, organizirali suhe treninge v Ljubljani.

"Potrudili smo se, kolikor smo se lahko, da bi zagotovili treninge na ledu," so povedali v klubu in dodali, da imajo že tako veliko težav pri sestavljanju urnika, saj si Halo Tivoli delijo z vsemi ekipami Olimpije, rekreativci, veterani in drsalci: "Si predstavljate, kako se odzovejo starši hokejistov, ko jim rečejo, da imajo trening ob 14. uri? Vsi lahko otroke pripeljejo šele po 15. uri, pa še to s pomočjo babic, tako da moramo popoldne led razdeliti med vse omenjene." Zdaj pričakujejo, da se bodo na led v Tivoliju vrnili po EP, in sicer 15. septembra.

Zalog v ponedeljek nared

Od ponedeljka pa bodo hokejisti lahko trenirali v Zalogu, je včeraj napovedal Boris Makoter iz Športa Ljubljana, ki je zadolžen za park Zalog. "Zelo smo si prizadevali, da bi led zagotovili že avgusta, a so se pokvarile Mercatorjeve hladilnice, ki nam zagotavljajo led. To se je zgodilo prvič, pa prav letos, ko v Hali Tivoli zaradi EP ni ledu," je povedal Makoter in dodal, da so se Mercatorju pokvarili kompresorji, nato pa so morali čakati na rezervne dele iz Italije, tako da jim je zdaj le uspelo popraviti hladilne naprave.

"Jutri se začne hladiti betonska plošča, v sredo in četrtek bomo naredili led in zarisali črte, tako da se bodo v ponedeljek lahko začeli treningi," je dejal Makoter, ki se zaveda, da so se hokejisti zaradi teh težav morali voziti na drug konec Slovenije, da bi lahko trenirali na ledu.

Komentarjev 5
  • bluesky 09:57 27.avgust 2013.

    Sej ma Zoki vse atribute za razvoj na antarktiki. Pa ja mu led ne bo delal preglavic

  • hejki 08:04 27.avgust 2013.

    Odpovejte EP v košarki, da bo imel vnuk te babice kje trenirat. Ne vem kako si drznejo vzet Tivoli njenemu vnučku za kaj takega. Sicer pa bi lahko res pri Olimpiji poskrbeli vsaj za tisti balon, kot so to imele ...prikaži več Jesenice. Verjetno se bojijo, da bi dobili svojo zdravilo nazaj, ko so se smejali Jesenicam, da igrajo v balonu, pa se raje sedaj v Celje vozijo.

  • Ferluci 07:31 27.avgust 2013.

    Za Ljubljančane je.