Slovenija
22 ogledov

V Celju bodo hrano delili septembra

Celjski Rdeči križ čez poletje zapre svoja vrata, ker nimajo dovolj prostovoljce Žurnal24 main
Pomoč. V celjskem združenju Rdečega križa čez poletje pomoči ne bodo delili. Stiska še narašča.

Celje, Maribor. "Julija in avgusta že trinajst let ne delimo hrane, ker tega enostavno ne zmoremo. Dva zaposlena tolikšnega števila prosilcev poleti ne obvladava, prostovoljcev pa ni," poudarja Igor Poljanšek, sekretar Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Celje. “Ljudem pomagamo s prevozi, skladiščenjem, z različnimi oblikami materialne pomoči, sredstev za plačilo položnic žal nimamo,” dodaja Poljanšek, ki težavam za zdaj ne vidi konca in tudi letos upa na posluh donatorjev.

V OZ RK Celje so letos razdelili okoli 1.450 paketov hrane in pralnega praška ter tako pomagali 2.210 ljudem. Razdelili so okoli tri tone oblačil in obutve, pa tudi nekaj kosov bele tehnike. “Število prejemnikov pomoči se je povečalo za kar 78 odstotkov, tudi na račun delavcev Gradisa, ki so marca ostali brez vsega, celo brez hrane,” pravi Poljanšek.

V Mariboru bodo po besedah Alojza Kovačiča, sekretarja mariborskega OZ Rdečega križa, z razdeljevanjem pomoči več kot 400 prosilcem nadaljevali tudi poleti. "Čez poletje bomo delili naše in županske pakete," pravi Kovačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.