Slovenija
67 ogledov

V Celju decembra Pravljično Celje

Celje bo krasilo 166 tisoč kosov žarnic in več kot 300 kosov drugih okraskov. (F Žurnal24 main
Praznični december. S prižigom razsvetljave se v nedeljo začenja tradicionalno Pravljično Celje.

Praznična osvetlitev bo od 5. decembra krasila predvsem mestno jedro in Glavni trg. “Novost letošnje osvetlitve bo zvezdno nebo,” pojasnjuje Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, in poudarja, da bodo okrasili 38 smrek, 12-metrsko bodo postavili pred Mestno občino Celje, okrasili pa bodo tudi nekaj primestnih ulic in krožišč v krajevnih skupnostih ter mestnih četrtih.

Za okrasitev 95 tisočakov
Mesto bo žarelo do 6. januarja, za njegovo razsvetljavo pa bo občina odštela 95 tisoč evrov. Obiskovalci se bodo lahko prvih prireditev udeležili v začetku decembra, prireditveni vrhunci pa bodo v drugi polovici meseca, ko se bosta odprla vrata Pravljične dežele na Glavnem trgu in božično-novoletni sejem. “Na Glavnem trgu se bo odvilo kar šest brezplačnih koncertov celjskih glasbenih ustvarjalcev,” dodaja Čeko Pungartnikova.

V sklopu Pravljične dežele bodo tradicionalno obdarili otroke iz socialno ogroženih družin, prvič pa si bodo obiskovalci lahko ogledali vseslovensko razstavo jaslic v Marijini cerkvi. Prireditve bodo zaokrožili 31. decembra s silvestrovanjem za otroke na Glavnem trgu in silvestrovanjem za odrasle na Trgu celjskih 
knezov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.