Slovenija
30 ogledov

V Celju premalo krožišč

Zaradi lažje pretočnosti prometa iz smeri Bukovžlaka za smer Štore je v križišču Žurnal24 main
Občina načrtuje gradnjo novih, kdaj, pa še ne povedo.

"Krožišča so tam, kjer niso potrebna, tam, kjer so, pa jih ni,” poudarja stanovalka Teharij, ki želi ostati neimenovana. Potem ko so že zgradili nujno potrebno krožišče pri gostišču Picikato na koncu Teharij, ta zlasti ob prometnih konicah ne zadošča. Vozniki, ki na Teharje zavijajo iz smeri Bukovžlaka za smer Štore, namreč ob prometnih konicah zjutraj in dopoldne težko zavijejo levo.

"Čeprav imam od doma do Štor dobrih pet minut vožnje, ob najhujši gneči porabim tudi do 40 minut. Ker je levo največkrat nemogoče zaviti, po navadi zavijem proti Celju, pri Kalii obrnem in se nato usmerim proti Štoram,” pojasnjuje bralka, ki izpostavlja, da so zastoji toliko hujši ob slabem vremenu, na primer ob hujšem deževju ali sneženju.

Mestna občina Celje (MOC) ima okoli 16 krožišč, vendar stanovalci nekaterih delov ožjega in širšega mesta pogrešajo dodatna.

Predvidene rešitve
Težavam na Teharski za zdaj ni videti konca, saj je cesta regionalna in zato v pristojnosti države. "Ta cesta ni v pristojnosti MOC, imamo pa tovrstne rešitve že predvidene za nekatere notranje dele mesta, kjer so ceste v naši pristojnosti,” poudarja vodja oddelka za okolje in prostor na MOC Roman Kramer in dodaja, da je o predvidenem začetku gradnje krožišč za zdaj težko govoriti, ker proračun za prihodnje leto še ni sprejet. Kot pojasnjuje, so predvidene rešitve na Ljubljanski cesti, in sicer pri bolnišnici in policiji, ter višje na Ljubljanski cesti, kjer stanovalci iz Vojkove ulice in Ulice Prekomorskih brigad težko zavijejo proti mestu.

V pristojnosti države
Že zgrajena krožišča, ki so v pristojnosti MOC, so v Novi vasi, pri Pocinkovalnici, na Bežigrajski, pri GigaSportu, na Kersnikovi, na Hudinji, v Liscah, na Trgu celjskih knezov, na Gledališki ulici, Cesti v Laško in na Teharjah, krožišča v Babnem so v pristojnosti države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.