Slovenija
22 ogledov

V Celju vse več pomoči potrebnih

Karitas Boštjan Tacol
Na Škofijski Karitas Celje ugotavljajo, da se je letos število prosilcev za pomoč povečalo.

Kot je povedal generalni tajnik celjske Karitas Matej Pirnat, pomoč pri njih vedno bolj pogosto iščejo tudi ljudje, ki sicer imajo službo, vendar z nizko plačo ne morejo preživeti. Vedno več je tudi upokojencev z nizkimi pokojninami.

Po Pirnatovi oceni največ ljudi potrebuje pomoč pri plačilu položnic. Do 10. februarja letos so tako obravnavali že več kot 200 prošenj za plačilo položnic.

Podobno je tudi v Žalcu, kjer se je število družin iz Spodnje Savinjske doline, upravičenih do paketov s hrano, povečalo za 18 odstotkov. Konec januarja so razdelili hrano 551 družinam iz Spodnje Savinjske doline.

Lani je bilo evropske pomoči za hrano manj kot prejšnja leta, zato je kar nekaj prosilcev ostalo brez pomoči. Letos je teh evropskih paketov spet več. Evropska pomoč pa letos zajema tudi različne druge oblike pomoči ljudem v stiski, kot so različna svetovanja, izobraževanja, delavnice in predavanja.

Vsak ponedeljek od 17. ure do 18.30 je ljudem v stiski v prostorih Škofijske Karitas Celje na voljo socialna delavka, vsak petek od 16. ure naprej pa v prostorih v Vrbju pri Žalcu poteka svetovanje žrtvam nasilja. Svetovanja redno pripravljajo tudi v Mozirju, z njimi pa bodo začeli tudi v Velenju. Svetovanja pa Karitas po potrebi organizira tudi na terenu.

Komentarjev 1
  • valerijakregar 14:10 08.marec 2015.

    kot sem obveščena, setnikarc@com. že prihajajo s polnimi kovčki € !glede na to, da njihov dan šteje 1253 ur, ni problema !!zahvalite se zgoraj omenjenim, vključno s cmerarjem na čelu !pa še sto in sto ...prikaži večto podobnim posvečenim voluharjem !