Slovenija
12 ogledov

V Celovške septembra in oktobra

JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od Žurnal24 main
Vselitve v Celovške dvore bodo potekale septembra in oktobra, pričakuje Janković. Investitor projekta Vegrad bo polovico od skupno 2,6 milijona evrov penalov do MOL plačal s stanovanji.

Dodeljevanje najemnih stanovanj upravičencem iz javnih razpisov bo potekalo po vrstnem redu, selitve bodo predvidoma končane v septembru in oktobru, je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Zoran Janković. Občina in občinski sklad sta od omenjenih 419 stanovanj kupila 344 stanovanj, 75 pa jih ima v lasti republiški stanovanjski sklad.

Penali razdeljeni na dva dela
Za polovico penalov je MOL vzel stanovanja, in sicer sedem stanovanj po ceni 1990 evrov za kvadratni meter in sedem parkirnih mest po ceni 15 tisoč evrov. Za drugo polovico penalov mora občina počakati, da se poplačajo podizvajalci.

Župan je še dejal, da občina še ni poravnala vseh obveznosti do Vegrada, ki so znašale 4,4 milijona evrov. Najprej morajo namreč opraviti izmere stanovanj, da bodo videli, ali so v skladu s projekti, na podlagi katerih je občina stanovanja kupila. "Ko bo to zaključeno, bomo razliko plačali Novi Ljubljanski banki (NLB) v skladu s pogodbo, ki je bila že prej podpisana," je dejal Janković.

Uporabno dovoljenje od srede
Dokončanje soseske, v kateri je skupno 833 stanovanj in je eden največjih investicijskih projektov insolventnega Vegrada, se je zavleklo, ker Vegrad ni mogel poravnati obveznosti do podizvajalcev. Ti namreč niso želeli predati dokumentacije, potrebne za tehnični pregled oziroma izdajo uporabnega dovoljenja, ali niso imeli sredstev za nakup materiala za dokončanje del. Udeležene strani so nato julija z NLB le dosegle dogovor, da bo banka po izdaji uporabnega dovoljenja podizvajalcem predala izbrisne pobotnice za stanovanja, ki so jih vzeli za plačilo dela terjatev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.