Slovenija
22 ogledov

V CPM še vedno čakajo na plače

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Okoli 700 delavcev ostalo brez decembrskih plač. CPM neuradno zaplenili tudi več vozil, vprašljiva zimska služba. V sindikatu si želijo pogovora s prisilnim upraviteljem.

"Doslej smo se neuspešno trudili stopiti v stik s prisilnim upraviteljem Silvom Zorcem, od katerega pričakujemo, da zaposlenim, sindikatu in javnosti pove, kakšna bo usoda podjetja. Težko je, če se nimaš s kom pogovarjati," je dejal predsednik Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije Anton Turk in dodal, da bo Zorcu konec tedna spet poslal poziv za pogovor.

Medtem nekaj več kot 700 zaposlenih v Cestnem podjetju Maribor (CMP) danes še ni prejelo decembrskih plač in so večinoma še vedno na kolektivnem dopustu, delalo pa naj bi jih le okoli 50. 

Zaplenili vozila
Kakšne so dejanske razmere v podjetju, bi lahko videli že v četrtek ob napovedanem sneženju, ko bo jasno, ali bo družba zagotovila zimsko službo na širšem mariborskem območju. Lizing hiše naj bi namreč po neuradnih informacijah CPM zaplenile že veliko vozil, čeprav so za zimsko službo pripravljena starejša vozila, ki so bila v lasti podjetja.

"Zaposleni bodo zagotovo opravljali svoje delo, saj jih k temu obvezuje zakonodaja. Problem pa je, če tega nimaš s čim narediti," pa je dejal Turk, ki je precej skeptičen do prisilne poravnave, vendar razume ljudi v podjetju, ki še vedno upajo, čeprav bi bilo zanje najboljše, da se agonija zaključi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.