Slovenija
38 ogledov

"V dokumentu Dursa kup neumnosti"

Damijan Janković Saša Despot
"V tem dokumentu Dursa je kup neumnosti. Največja med njimi je, da se je s prevrednotenjem Electe Naložb povečala obveznost do Zorana Jankovića. To absolutno ne drži," je ugotovitve Dursa komentiral Damijan Janković.

V Electi namreč še vedno poteka davčni pregled, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića Damijan Janković, ki je direktor in solastnik krovne družbe Electem, pa je ob tem za časnik Finance zatrdil še, da je obveznost Electe Holdinga do Zorana Jankovića še vedno ista in znaša nekaj manj kot osem milijonov evrov.

Se pa ne spomni podrobnosti glede toka denarja med Factor Banko, Electo Holdingom in Zoranom Jankovićem, s katerim je bila plačana kupinina in je nastal dolg do Zorana Jankovića. "Zagotovo pa tok ni šel tako, kot piše," je zatrdil.

Davčna uprava med drugim ugotavlja tudi, da sta Zoran Janković in Electa Holding dvakrat obrnila štirimilijonsko posojilo Factor Banke. Damijanu Jankoviću se pri tem zdi nenavadno, da je Durs sum kaznivih dejanj naznanil že po mesecu dni davčnega pregleda.

"Med drugim pravi, da za nekatera nakazila ni pravne podlage, pa zanje januarja sploh še ni vprašal," še pravi.

Komentarjev 17
  • stela 09:46 05.julij 2012.

    "ne spomnim se kako je ßel finančni tok...ampak tko kot piše zagotovo ni šel".... Višek arogance....

  • MeršolLingvist 17:32 25.maj 2012.

    še en nepremičninski mešetar

  • Trsten 14:35 25.maj 2012.

    Kako in s čim posluje Electa, če ima vse transakcijske račune blokirane v Sloveniji. Verjetno preko Cipra in ostalih eksotičnih držav. Pa to golazen pingvinsko je treba takoj aretirat.