Slovenija
12 ogledov

V Dolenjskih Toplicah še kritično

Istok Zorko Jerca Božič Kranjec
Pitna voda. Padavine rahlo dvignile nivo podtalnice v črpališču Jezero, v Dolenjskih Toplicah pa ne.

Padavine, ki smo jih bili deležni v začetku tedna, so bile po besedah Istoka Zorka, vodja sektorje vodooskrba pri Komunali Novo mesto, idealne, saj ni šlo za plohe in nevihte, in so zato napolnile kapnice in zalile vrtove ter tako bistveno pripomogle k zmanjšani porabi.

"Rahel dvig nivoja podatalnice smo opazili le v črpališču Jezero v Družinski vasi, v Dolenjskih Toplicah, kjer je bilo najbolj kritično, pa dviga ni opaziti," nam je povedal Zorko.

Prej kot v 20 dneh

Čeprav so na Komunali še prejšnji teden, kot smo pisali, napovedovali, da je vode v Dolenjskih Toplicah še za 20 dni, se je tako že ta ponedeljek zgodilo, da so morali črpanje zmanjšati. "S pripiranjem sistema in dovozi vode z avtocisterno smo vendarle vzdržali," je še povedal Zorko.

Ker se, kot napoveduje Zorko, ta vodni vir ne bo več povrnil na staro izdatnost, se z občino dogovarjajo na priključitev vodnega vira Stare Žage v vodovodni sistem preko Riglja in Bušinca, za kar pa bi bilo potrebno zgraditi 1,5 kilometra novega vodovoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.