Slovenija
17 ogledov

V Dravi našli avto in voznico

Drava, nesreča
1/16
Žurnal24 main
Mariborski potapljači so okoli 11. ure s sonarjem našli osebni avtomobil in v njem 80-letno voznico. Dve uri pozneje so iz vode potegnili mrtvo žensko in vozilo dvignili na obrežje.

"Okoli 11. ure sta dve ekipi potapljačev iz Maribora in Velenja našli osebni avtomobil in v njem eno osebo. Iskali smo z dvema reševalnima čolnoma, na prvem so potapljači iskali s sonarjem, drugi mu je sledil,'' je za zurnal24.si povedal  Aleš Ciringer, poveljnik Poklicne gasilske brigade Maribor.

Fotografije iskalne akcije si lahko ogledate na tej povezavi in v zavihku Galerija.

"Ko smo locirali avto, sta dva potapljača priplavala do utopljenke, potegnili smo jo iz avta, jo prepeljali na obrežje in predali reševalni službi. Avtomobil smo navezali in ga dvignili na obalo. Čakamo na okrepitev, ker je teren skrajno neugoden, '' je še dodal Ciringer.

Brez sonarja bi bilo nemogoče
S Ciringerjem smo govorili že zjutraj, ko so se potapljači odpravljali na kraj nesreče. "Zgodaj zjutraj smo imeli še posvetovalni sestanek, kako bo iskalna akcija potekala danes. Ker gre res za izredne razmere, imamo danes s seboj posebno opremo, iskali bomo s sonarjem. Teren, kjer naj bi vozilo potonilo, je namreč zelo težko dostopen, težave imamo že s splavitvijo čolna na tistem območju," je na poti do Vurmata za nas pojasnil Ciringer.

Peter Pungartnik s slovenjgraške policije je povedal, da jih je včeraj ob 13.30 o prometni nesreči obvestil voznik, ki je vozil za žensko iz Dravograda, ki je v nesreči umrla. Na zasneženem in spolzkem vozišču jo je zaneslo na levi vozni pas in od tam v Dravo. Vzrok za nesrečo naj bi bila prehitra vožnja.

Na terenu so sodelovali potapljači mariborskih poklicnih gasilcev in potapljači iz Velenja, pridružilo se jim je tudi 15 gasilcev Prostovoljnega društva Radlje ob Dravi ter reševalci in policisti.

"Nekaj informacij smo dobili, z veliko verjetnostjo lahko rečem, da vemo, za katero osebo gre in kakšen tip avtomobila, a oba moramo najprej najti,'' pa je še preden so našli osebno vozilo in 80-letnico povedal Peter Pungartnik s Policijske uprave Slovenj Gradec.

Voznica je z glavne ceste Dravograd–Maribor v kraju Vurmat v bližini mostu za Lovrenc na Pohorju zapeljala v strugo reke Drave. Sinoči so zaradi slabe vidljivosti in močnega toka Drave iskanje prekinili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.