Slovenija
28 ogledov

V Drogi odpuščanj ne bo

Žurnal24 main
Istrabenz podrobneje o prodaji Droge Kolinske. V izjavi za javnost medtem Bavčar prodajo ocenil kot preuranjeno in politično odločitev, ki so jo zahtevali določeni posamezniki.

Istrabenz je na tiskovni konferenci predstavil podrobnosti prodaje Droge Kolinske, na kateri se je zbralo več kot 150 ljudi; novinarji, menedžerji, bančniki. Predsednik uprave Tomaž Berločnik je povedal, da so se – potem ko je v vodo padla prodaja turizma – odločali med prodajo Instalacij ali Drogo Kolinsko.

Pogodbo o prodaji slednje hrvaškemu kupcu so sklenili sinoči. Izbirali so med tremi zavezujočimi ponudbami, med njimi pa izbrali – kot smo že poročali – hrvaški skupini Atlantic Grupa. Cena je 382 milijonov evrov. Neto finančni dolg Istrabenza danes znaša 146 milijonov in bo ob plačilu odštet od cene.

Odpuščanj ne bo
Na tiskovni konferenci so zagotovili, da odpuščanj in selitve proizvodnje iz Slovenije ne bo, ob tem pa napovedujejo celo še dodatne investicije v proizvodnjo pijač v Rogaški slatini in otroške hrane na Mirni pri Trebnjem. Napovedujejo tudi investicijo v Srbiji, kjer naj bi proizvajali energetske ploščice. Tedeschi je ob tem zatrdil, da nakup ni špekulativen in da je njihova namera razvoja dolgoročna.

Celotno izjavo za javnost si lahko preberete tukaj.

Bavčar: Prepoceni
Po Bavčarjevem mnenju je Droga Kolinska namreč podjetje, ki se je pod njegovim in vodstvom treh uprav iz dveh razmeroma majhnih "povzpelo v odlično mednarodno, regionalno utrjeno podjetje z uveljavljenimi blagovnimi znamkami".

Igor Bav%C4%8Dar, Istrabenz | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Prodajo vidi kot željo nekaterih posameznikov, da bi postali prodajalci naložb Istrabenza. Zaradi tega so se nekateri (tu izpostavi Zorana Jankoviča in Mateja Lahovnika) lotili njegovega javnega linča in zahtevali Istrabenzov stečaj, trdi Bavčar. Meni, da bodo zaradi tega političnega pritiska zdaj ceno plačale Istrabenzove naložbe.

Dodaja, da "Istrabenz upravlja z vrednostmi, ki mu omogočajo, da sam reši probleme, čas, ki mu ga danes odmerja politika in ne ekonomski premislek, pa bi mu omogočil, da bi bili rezultati in vrednosti zagotovo še višji, kar jasno priča, da ni nikakršnih razlogov za stečaj".

Na koncu Drogi Kolinski zaželi vse najboljše in čim manj vmešavanja politike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.