Slovenija
11 ogledov

V drugi fazi pade soboška

Policijski sindikat je ta teden že organiziral prižiganje sveč v slovo PU Sloven Žurnal24 main
Reorganizacija. Bo ukinjena tudi PU Murska Sobota? Jelinčič krivi Kresalovo.
Pol časa v avtu
Projekt Libra. Vedno več so o ukinitvi PU Slovenj Gradec pripravljeni povedati koroški policisti. “Nimamo niti za servis službenih avtomobilov, zdaj pa se bo našel denar za potne stroške med Slovenj Gradcem in Celjem,” je dejal eden izmed njih. “Nekaj stvari je prav smešnih: prometni policist se bo denimo moral peljati iz Slovenj Gradca v Celje, tam prevzeti službeno vozilo ter se odpeljati nazaj v patruljo v Slovenj Gradec,” pa je izpostavil sindikalist Janez Otorepec.

"V gradivu generalne policijske uprave (GPU) je zapisano, da se obeta še druga faza reorganizacije policijskih uprav (PU), v kateri naj bi ukinili tudi PU Murska Sobota in jo priključili k Mariboru," pravi Janez Otorepec, policijski sindikalist, odgovoren za PU Slovenj Gradec.

Na GPU pa pojasnjujejo, da "v tem trenutku ni predvideno združevanje uprav Murska Sobota in Maribor". “Prav tako še ni mogoče točno povedati, kdaj v prihodnosti se bo začela druga faza reorganizacije,” pravi Vesna Drole z GPU.

Na pomoč tudi Jelinčič
Protestu županov koroške regije se je včeraj sicer pridružil še prvak stranke SNS Zmago Jelinčič, ki se je sestal s policisti in njihovimi sindikati. Oster je bil predvsem do ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal. "Kresalove očitno ne zanima obramba nacionalnega ozemlja. Z ukinitvami PU kaže na to, da ji je vseeno za državno varnost. Vse sosednje države imajo na mejah svoje PU, mi pa jih naenkrat več ne bi imeli. To je smešno," je dejal za Žurnal24.

Spomnimo: pred dnevi smo že poročali, da se je Matjaž Zanoškar, župan Slovenj Gradca in poslanec Desusa, v ponedeljek na to temo sestal z ministrico, a kot nam je pojasnil, stališča o reorganizaciji PU ni želela spremeniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.