Slovenija
19 ogledov

V drugi krog vseh osem?

“Postopku prodaje ne dajemo posebne teže. Mene kot glavnega izvršnega direktorja Žurnal24 main
Turizem Kras. Za nakup se poteguje tudi podjetje Turizem Primorske.

“V petek smo bili povabljeni k oddaji zavezujoče ponudbe,” je v torek za Žurnal24 povedal Edi Fabjan, sežanski podjetnik in član Civilne iniciative Kras, ki je v imenu skupine fizičnih oseb, povezanih v konzorcij, oddal nezavezujočo ponudbo za nakup družbe Turizem Kras.

Zaprto za javnost
Občinski svet. Na zadnji seji se je za zaprtimi vrati seznanil z namero Občine Postojna za odkup Turizma Kras. Podžupan Zvonko Černač nam je povedal le, da občina načrtuje ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo, ki bi oddala zavezujočo ponudbo. Občina je sicer do 2. aprila zbirala ponudbe za ustanovitev konzorcija gospodarskih subjektov, ki bi pri tem sodelovali. Odzvalo se je nekaj ponudnikov, predvsem iz Občine Postojna.

Do zdaj se skupina v javnosti še ni razkrila, ustanavlja pa že podjetje Turizem Primorske, ki bo oddalo zavezujočo ponudbo. Kot je poudaril Fabjan, bo osnovna dejavnost podjetja sicer nakup slabo izkoriščenih turističnih objektov na širšem območju Krasa in njihova priprava za izvajanje turističnih storitev.

Kdo so ustanovitelji, Fabjan še ni želel razkriti, povedal je le, da gre za skupino 50 ljudi – pretežno iz sežanskega okoliša. Večina izhaja iz kroga Civilne iniciative Kras, sicer pa so strokovnjaki z različnih področij, k sodelovanju pa so pritegnili tudi zainteresirane vlagatelje.

Prodajalec brez odgovorov
V Istrabenz turizmu, ki prodaja Turizem Kras, nam v torek niso želeli odgovoriti, koliko ponudnikov od osmih, ki so oddali nezavezujoče ponudbe, so v petek povabili k oddaji zavezujočih ponudb. Smo pa iz neuradnih, a dobro obveščenih virov izvedeli, da so povabili vseh osem.

Da so bili povabljeni v drugi krog, so nam potrdili tudi na Občini Postojna in v goriški finančni družbi KB 1909 Borisa Perica. Izvedeli smo tudi, da je prodajalec rok za oddajo zavezujočih ponudb podaljšali za pol meseca na 15. maj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.