Slovenija
47 ogledov

V drugo so našli čolnarja

Novi najemnik Čolnarne, ki upravlja lokal Pr' skelet, je za najem ponudil izhodi Žurnal24 main
Čolnarna. Novi najemnik bo plačeval štiri tisočake na mesec, odprtje maja.
Oddajali so dvakrat. Ponovitev.         Razpis za oddajo Čolnarne je MOL objavila lani po prekinitvi pogodbe s podjetjem Fortuna & Fortuna, vendar niso izbrali nobenega izmed dveh prijavljenih ponudnikov. Na ponovljeni razpis se je prijavilo le podjetje T3S.

Ljubljana. Predvidoma 10. maja bo gostinski lokal Čolnarna v parku Tivoli vnovič odprt, je povedal Tadej Prašnikar, vodja gostinstva v podjetju T3S, ki so ga za najemnika lokala z javnim razpisom izbrali na Mestni občini Ljubljana (MOL). Pogodba s podjetjem sicer še ni podpisana, saj jo še pripravljajo, so povedali na občini.

Na travniku drsališče

Naš namen je, da bo vsak dan praznik,” je o načrtovanem programu Čolnarne dejal Prašnikar. Po njegovih besedah bodo praznovali različne svetovne dneve, na primer dan Zemlje, sonca in medicinskih sester. Na travniku bodo organizirali delavnice za otroke, jeseni pa tja postavili brezplačno umetno drsališče, za kar so že dobili zeleno luč župana Zorana Jankovića, je povedal Prašnikar. Kot je dodal, želi, da lokal postane točka za srečevanje. “To načrtujemo, upam pa, da nam bo uspelo čim več.”

Po Prašnikarjevem mnenju je razlog za malo zanimanja gostincev za najem lokala poleg krize dejstvo, da je treba v Čolnarno veliko vložiti in jo spet spraviti v zagon. “Dve leti bo treba veliko delati, da jo bomo vrnili v stanje izpred sedmih let,” je razložil in dodal, da je v načrtu obnova notranjosti lokala. V petih mesecih od odprtja bodo poleg tega preuredili streho vrta po priporočilih Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Janković pa jim je obljubil, da bodo asfaltirali peščeno pot ob objektu, je sklenil Prašnikar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.