Slovenija
32 ogledov

V drugo za zaprtimi vrati?

Alenka Bratušek S. H. H.
Liberalci bodo glede Alenke Bratušek zahtevali ponovno zaslišanje, ki bi lahko potekalo tudi za zaprtimi vrati.

"Vsi neprepričljivi kandidati si zaslužijo enako obravnavo," so sporočili iz Alde, politične skupine, kamor spada tudi Alenka Bratušek. Štirje komisarski kandidati so svoje nastope dopolnili s pisnimi odgovori, peti je bil zaslišan še enkrat.

Na svojo stran morajo dobiti velike

"Če bo vnovično zaslišanje zahtevala le ena manjša politična skupina, bo to najverjetneje zavrnjeno. Dobiti morajo podporo kakšne večje skupine. To bi lahko bila, glede na to, da so pod pritiskom Junckerja, EPP," razlaga vir. EPP je največja politična skupina, iz nje pa izhaja tudi predsednik prihodnje komisije Jean-Cloude Juncker. Medtem, ko so Socialdemokrati, druga največja politična skupina, povedali, da so proti, v EPP, Junckerjevi politični skupini, še molčijo.

"V drugo bo uspela"

Ponovno zaslišanje naj bi si želela tudi Bratuškova, ki se ji sicer obeta zavrnitev. Poznavalci dogajanja v Bruslju napovedujejo, da bo drugo zaslišanje, če ga bo Bratuškova dobila, izpeljano tako, da ga bo tudi prestala. Juncker, naj bi še vedno vztrajal pri prvotni komisarski ekipi, v kateri je tudi Bratuškova.

Izjav Bratuškova ne daje

Bratuškovo smo srečali, ko je odhala iz Evropskega parlamenta, se pred tem pa so jo videli v bližini Junckerjeve pisarne. Bila je nasmejana in dobro razpoložena. Izjav novinarjem v Bruslju ne daje, se je pa, kot je znano, oglasila na Facebooku.

Komentarjev 2
  • slajan 18:40 08.oktober 2014.

    In s čim jih bo prepričala v drugo? AB je bila v Jankovićevi šoli in obvlada le: "Odgovor je enak prejšnjemu". Pa še avtorja Čeferina ima trenutno v najemu.

  • feferon 18:18 08.oktober 2014.

    v drugo, v tretje, v četrto, pol se jo bodo pa naveličal in ji dovolili , da postane eminentni članvisokoplačanih uradnikov.