Slovenija
2051 ogledov

V državnem zboru ena oseba v karanteni, pošiljke prejelo tudi več znanih Slovencev

državni zbor Saša Despot
Na kraju posredujejo gasilci in policisti, ki so ga zavarovali, ena oseba je trenutno v karanteni. Sumljive pošiljke tudi še v Postojni in pri posameznici v Ljubljani.

V državnem zboru so prejeli sumljivo pošiljko z belim prahom. Nekaj po 11. uri so policisti in druge interventne službe že zaključili z ogledom, pošiljko zavarovali in jo poslali na analizo.

Kot so poudarili v parlamentu, tovrstne sumljive pošiljke nikoli ne dosežejo naslovnika, saj njihov sprejem poteka po natančno predpisanem in ustaljenem postopku. Odprejo jih namreč javni uslužbenci pri obdelavi vhodne pošte oziroma v vložišču, ki jim te pošiljke zagotovo niso namenjene.

Policisti so bili obveščeni še o eni sumljivi pošiljki fizični osebi v Ljubljani. Gre za znanstvenico in publicistko Svetlano Slapšak, ki je fotografijo ovojnice z grozilnim sporočilom in belim prahom, tudi javno objavila. Policija zagotavlja, da tudi v tem primeru policisti in druge službe izvajajo vse aktivnosti po protokolu.

Na podlagi prvih analiz neznane prašnate snovi v pošiljkah, ki so jih danes prejeli na dveh različnih naslovih v Ljubljani, je bilo po navedbah PU Ljubljana ugotovljeno, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi.

Sumljivo pošiljko so zaznali tudi postojnski policisti, ko je okoli 10. ure občan prinesel na PP Postojna sumljivo kuverto, iz katere se je na postaji, v sobi za razgovore, vsul bel prah. V stiku s to snovjo je bil le občan. Prostor so policisti zapečatili, oseba pa je ostala v karanteni. Nekdanji poslanec Jerko Čehovin je za STA potrdil, da je pošiljko prejel on in je v posebni sobi v karanteni na policijski postaji.

Policijska postaja kljub temu normalno deluje. Tudi v Postojni so na delu bombni tehniki Specialne enote policije in gasilci. Prah pa bo odpeljan na analizo v Ljubljano.

Okoli 13. ure je na družbenih omrežjih tudi novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl sporočila, da je tudi ona prejela sumljivo pošiljko. Novinarka je navedla, da bo postopek trajal najmanj do 19. ure in jim zdaj grozi, da današnje oddaje ne bodo izšle.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.