Slovenija
19 ogledov

V DS nepravilnosti pri izplačilu plač in sejnin

DRŽAVNI SVET Dejan Mijović
Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja Državnega sveta v letu 2010 izreklo negativno mnenje, ker ni posloval v skladu s predpisi.

Državni svet (DS) ni izplačal tretje četrtine plačnih nesorazmerij, javnemu uslužbencu ni omogočil pravice do počitka in mu dovolil koristiti presežek ur iz preteklega leta. Kot navaja računsko sodišče, DS v objavi javnega natečaja ni objavil vseh oziroma enakih pogojev, kot jih določa sistemizacija, in ni zagotovil enakopravne dostopnosti delovnih mest za vse zainteresirane kandidate.

Poleg tega je javnima uslužbencema povrnil stroške prevoza na delo in z dela z javnim prevozom, ki ni bil najcenejši, omogočil je opravljanje dela na domu, čeprav z internim pravilnikom ni imel urejene te možnosti, več javnim uslužbencem pa je neupravičeno povečal obseg letnega dopusta, so pojasnili na računskem sodišču.

Naročila ni oddal v skladu s predpisi

Glede pravilnosti poslovanja pri delnih tekočih in investicijskih odhodkih pa je revizija pokazala, da DS ni izvedel postopka oddaje javnega naročila in sklenil pogodbe v skladu s predpisi o javnem naročanju, naročila ni oddal v skladu s pogoji iz okvirnega sporazuma. Poleg tega DS ni izkazal upravičenosti zaračunanih ur voženj in prevoženih kilometrov s službenim avtomobilom, zaposlenim je omogočil večji obseg pravic, kot ga določa zakon, sredstev proračuna pa ni uporabil samo za izvajanje nalog DS, so ugotovili revizorji.

Računsko sodišče je od DS zahtevalo predložitev odzivnega poročila v 90 dneh, v katerem mora izkazati odpravo nepravilnosti pri izplačilu sejnin članom DS.

Komentarjev 4
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 17:23 04.december 2012.

    kdo si je pa izmislil državni svet?tovariši prihvatizatorji in njihovi sorodniki, da poleg rednih služb vlečejo lepe sejnine.Če bi bilo po ljudski volji tega DS-ja že zdavnaj ne bi bilo večin ga kaj kmalu zares tudi ...prikaži več ne bo,kajti od njega davkoplačevalci nikoli nismo imeli nobene koristi.

  • mukotrpni 13:07 04.december 2012.

    A v teli državi je sploh še kaj pravilno?Ne bi bilo slabo razpustiti računsko sodišče in protikorupcijsko komisijo,potem bi bilo vse pravilno in legalno...

  • Žurnalček 12:50 04.december 2012.

    Čimprej ga je treba ukiniti, čimprej , sploh pa zdej , k so si Kanglco in Popa pridobil za nova člana. Pa to je neverjetno , kako sta tedva lahko taka bebca , da bo Državni svet še sploh obstojal ...prikaži večl , da bosta onadva koptirana v njega. Državni svet jaz želim , da jih sprejmete z široko odprtimi rokami medse , ker boste potem vi naslednji cilj demonstrantov !