Slovenija
10 ogledov

V dveh mesecih 75 zaposlitev

<slovenija>12.03.09, klicni center, pisarna, foto: nik rovan Nik Rovan
Večina teh zaposlitev je na kmetijskem ministrstvu. Vsa za določen čas.

Nova vlada je največ zaposlitev dovolila ministrstvu za kmetijstvo in okolje (MKO), kjer so zaposlili 69 ljudi. "Gre za projektne zaposlitve uslužbencev, ki že imajo sklenjeno delovno razmerje za določen čas na nalogah programov za razvoj podeželja in ribištva, pogodbe pa bodo sklenjene za enaka delovna mesta, kot jih uslužbenci že zasedajo. Zaposleni so odgovorni za učinkovito, smotrno in pravilno vodenje ter izvajanje omenjenih programov," pojasnjujejo na MKO in dodajajo, da bi bilo brez teh zaposlitev ogrožena učinkovito in pravilno upravljanje in izvajanje skoraj 1,5 milijarde evrov vrednih programov.

Zujf zaposlovanja ne dovoli

Zaposlovanje v javni upravi je od junija lani praktično prepovedano. Zujf namreč določa, da je ne glede na sprejete kadrovske načrte, programe dela, poslovne in finančne načrte posameznega proračunskega uporabnika dovoljeno le, če organ, kjer potrebujejo dodatno delovno silo, za to dobi dovoljenje.

Vlada je nove zaposlitve odobrila tudi na gospodarskem ministrstvu. Štirje uslužbenci bodo dobili delo, pojasnjujejo, denar za plače pa bo dala Evropska unija.

Komentarjev 1
  • erikkk 10:40 08.junij 2013.

    To se direkt kako nas majo za butaste da nam revežem režejo kruh samo da bi za višje elito bilo razkošje.