Slovenija
30 ogledov

V dveh mesecih do 20 tisočakov

(Foto: Dolenjski list) Žurnal24 main
O slepem in hudo bolnem fantku Klemnu iz Dolenjske smo že pisali; zanj so v pičlih dveh mesecih zbrali dvajset tisočakov. Porabili jih bodo za izboljšanje njegovih bivanjskih razmer.

Pisali smo že o bridki usodi družine iz Šentjerneja na Dolenjskem, ki se zaradi hudo obolelega 10-letnega Klemna že nekaj časa bori s hudo socialno stisko. Deček je slep, ima hudo obliko cerebralne paralize in Westov sindrom, torej hudo obliko epilepsije, ki povzroča tako telesno kot duševno zaostalost.

Starša potrebuje 24 ur na dan; nekaj časa je bival v dnevnem centru, vendar tam ni mogel ostati, saj večji del časa leži, zaradi svojih hib pa ne more dolgo sedeti. Mama se je zato odločila ostati doma; odločitev, da fantka obdržijo doma, pa je bila povezana z nujno obnovo hiše. "Odpovedala sem se službi, da sinu omogočim čim boljši razvoj. Le s trudom in veliko ljubezni bo lahko osvojil vsaj nekaj veščin, ki jih bo morda kdaj v življenju izkoristil in mu bo tako morda vsaj malo lažje,“ ob tem pove mama Lidija.

Ljudje odprtih rok
Ker tega izdatka sami niso zmožni pokriti, so zbiranje prostovoljnih prispevkov organizirali novomeški in šentjernejski Rdeči križ ter šentjernejska občina, z osmimi tisočaki je na pomoč priskočil tudi novomeški farmacevt Krka. Pomoč je prihajala z vseh strani; na začetku akcije so pričakovali, da bodo potrebni denar zbrali šele nekje do spomladi prihodnje leto. K sreči pa slovenska solidarnost ni zatajila.

"Bili smo res prijetno presenečeni. V današnjih časih, ko so res hude razmere za vse, zbrani denar presega pričakovanja. Zahvala gre vsem dobrim ljudem, ki imajo še vedno odprto srce. In gledajo – kot Mali princ – s srcem,“ se zahvaljuje mama Lidija.

S sinočnjim koncertom v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju so humanitarno akcijo sklenili. Brezplačno je nastopila vrsta glasbenikov, zbrane je nagovorila tudi Klemnova mama Lidija, ves koncert je mirno spremljal tudi Klemen. "Vedno znova dokazuje, da je dobrovoljček, borec in kot tak nam vsem skupaj daje dodatno energijo, da tudi vsi ostali zmoremo več,“ je povedala njegova mama Lidija.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.