Slovenija
17 ogledov

V Elanov voz je vpregel Ferko

Ferko pravi, da se v reševanje Elana ni vključil zaradi plače temveč izziva. Žurnal24 main
Nadzorni svet begunjskega Skimarja je na današnji seji za novega predsednika uprave imenoval Roberta Ferka, ki je bil do novega leta podpredsednik uprave srbske družbe Delta Holding.

Ferko je bil imenovan za štiriletni mandat, po besedah predsednika Skimarjevega nadzornega sveta Stojana Nikoliča pa so se zanj odločili med 20 kandidati.

44-letni Ferko je po izobrazbi kemik, zase pa pravi, da ima 19-letne izkušnje. Dejal je, da plača ni bila glavni motiv za sprejem službe. "Za Elan sem se odločil, ker je najbolj prepoznaven slovenski tržni brend. Drugi razlog je, da imam že podobne izkušnje na dosedanjih delovnih mestih."

Ferko je že danes opravil primopredajo z dosedanjim v. d. predsednika Skimarjeve uprave v odstopu Ivanom Štrlekarjem. V ponedeljek si bo ogledal proizvodnjo in se seznanil z zaposlenimi. Skrbno namerava pregledati tudi vse svetovalne pogodbe.

 

Po novem Elan Group

Skimarjeva skupščina je sprejela sklep o preimenovanju družbe Skimar v družbo Elan Group.

Sestal se je že s sindikatom
Ferko je med drugim dejal, da si bo prizadeval izpolniti upravičena pričakovanja lastnikov in zaposlenih v tej gorenjski družbi.
Prizadeval si bo predvsem za čimprejšnje tekoče poslovanje družbe Skimar, ki ima ta čas okoli štiri milijone evrov izgube. Novi predsednik uprave se je že sestal tudi s predsednikom Elanovega sindikata Dušanom Ferjanom, ki upa, da bo novi predsednik poskrbel za stabilnejše podjetje in večjo gotovost delavcev.

Ferko je na vprašanje, kaj meni o pogodbi prokurista Jožeta Kralja s hrvaškim podjetjem o izdelavi vojaškega čolna, dejal, da s pogodbo še ni seznanjen.

V Begunjah je trenutno v obeh družbah Ski in Elan Marine zaposlenih še 800 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.