Slovenija
14 ogledov

V Elanu se šušlja o sanaciji

elan smuči Žurnal24 main
V Elanu po neuradnih vesteh že govorijo o sanaciji, predsednik uprave Elana Matjaž Šarabon pa meni, da odpuščanja delavcev ne bodo potrebna.

Ob visoki izgubi, ki naj bi presegla napovedanih 2,7 milijona evrov, se zdi Šarabonova napoved optimistična. Vendar ima po neuradnih informacijah veliko delavcev pogodbe za določen čas in lahko se zgodi, da jih Elan po izteku pogodbe ne bo poklical nazaj na delo. Šarabon, ki se je med včerajšnjo sejo nadzornega sveta Skimarja za kratek čas srečal z novinarji, je bil za dodatna vprašanja pozneje nedosegljiv.

Šarabon ne namerava odstopiti
Šarabon zaradi slabih rezultatov Elana ne namerava odstopiti, kajti kot pravi, ti niso posledica njegovega dela ali odločitev vodstva, temveč zunanjih dejavnikov. Prepričan je, da lahko skupina preživi še eno zeleno zimo, bolj zadržan je glede zimskega dela Elana. "Če bi smučarski del Elana ostal sam, je potrebno popolno prestrukturiranje podjetja," je dejal.

Seaway in Alpina
Neuradno naj bi bil Elan delitvi podjetja najbližje doslej. Proizvodnja plovil naj bi se povezala s Seawayem, zimski del pa z Alpino. Po naših informacijah so na seji nadzornega sveta Elana razpravljali tudi o tem. Šarabon je bil včeraj nedosegljiv tudi za vprašanje, ali v Elanu razmišljajo celo o selitvi proizvodnje. Tako bi se namreč podjetje rešilo tudi hipotek iz preteklosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.