Slovenija
136 ogledov

V Elesu sanjski regres

Po kolektivni pogodbi zaposlenim v energetiki pripada regres, ki znaša do 70 ods Žurnal24 main
Energetika. Po naših informacijah bodo zaposleni v elektroindustriji dobili do 1.700 evrov bruto regresa.

Vodstvo Elesa se je v začetku marca s sindikati dogovorilo o višini regresa za letos. Znesek bo enak lanskemu, ko so zaposleni dobili 1.690 evrov bruto. Presenetljivo je, da šef nadzornikov Elesa Andrej Ribič o dogovoru med upravo in sindikati ne ve nič.

“To prvič slišim od vas. Nadzorniki smo se sestali prejšnji teden, a nas o tem dogovoru ni nihče obvestil,” nam je povedal in dodal: “Seveda se o višini regresa dogovori uprava in glede na to, da ima Eles velik dobiček, me to, da je znesek tako visok, ne čudi.”

Regres v Elektru Ljubljana ne bo višji kot lani, čeprav pritiski so. Glede na to, v kakšnem stanju je slovensko gospodarstvo, bi bilo to perverzno.
Andrej Ribič, direktor Elektra Ljubljana

Ostali še brez dogovora
Ribič, ki je tudi direktor Elektra Ljubljana, nam je še povedal, da se v njegovem podjetju s sindikati o višini regresa še niso pogovarjali.

Prav tako ni znano, koliko regresa bodo dobili zaposleni v Holdingu Slovenske elektrarne. “Usklajevali smo se samo sindikati med sabo, vendar nimamo še nobene končne cifre. Po kolektivni pogodbi nam pripada med 1.200 in 1.300 evri neto,” je pojasnil prvi sindikalist v Termoelektrarni Šoštanj Branko Sevčnikar in dodal: “Mi bomo dali predlog za višji znesek, za koliko se bomo dogovorili, pa je druga stvar.”

Energetiki so rekorderji
Za primerjavo, javni uslužbenci so lani dobili 692 evrov bruto regresa, dvakrat nižje zneske so v povprečju dobili tudi drugje v gospodarstvu, in sicer med 700 in tisoč evri bruto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.