Slovenija
44 ogledov

V enem tednu zbrali 10 tisoč

Martin Rižnar Katarina Pernat
Rimske Toplice. V samo enem tednu je družina Rižnar iz Rimskih Toplic s pomočjo Rdečega križa Laško dobila za 10 tisoč evrov sredstev ob naravni nesreči.

"Na dobrodelno akcijo se je odzvalo več kot 300 dobrih ljudi, ki so solidarnostno pomagali," je pojasnil Vlado Marolt, sekretar območne enote Rdečega križa.

Dve nesreči

Naj spomnimo, da je v torek, petega julija, popoldne strela udarila v gospodarsko poslopje in zanetila ogenj, ki je domala v celoti uničil lani obnovljeno gospodarsko poslopje, polno krme za živino.

"Objekt žal še ni bil zavarovan. Živali in nekaj strojev jim je uspelo rešiti. Poslopje je pomembno za preživetje omenjene družine. Da pa bi bila nesreča še večja, je družino Rižnar iz Strenskega 13 pri Rimskih Toplicah nekaj dni po nesreči doletela še druga, ki jih je še dodatno prizadela. Zdravstveno stanje žene Justine se je tako poslabšalo, da je umrla. Družino je tudi ob sicer skromnem preživljanju doletela res velika stiska," je še dodal Marolt.

Denar in materialne dobrine

Martin Rižnar  | Avtor: Katarina Pernat Katarina Pernat
Darovalci so prispevali okoli 8500 evrov, Rdeči križ pa je prispeval še 1500 evrov. Po besedah prostovoljcev, ki so zbirali prostovoljne prispevke, so nekateri krajani ponudili tudi materialno pomoč.

Tako naj bi tudi darovana krma v celoti nadomestila uničeno, veliko dobrih ljudi pa jim tudi brezplačno pomaga pri obnovi.

Tudi nezakonito zbiranje

"Ob tem moramo žal omeniti, da se je na terenu pojavilo tudi, sicer dobronamerno, vendar po našem mnenju nelegalno zbiranje prispevkov, ponekod tudi pod krinko Rdečega križa, kar ni dobro, lepo in korektno," je še dodal Marolt. Tako naj bi po nekaterih hišah prišlo do podvajanja pobiranja prispevkov od hiš do hiš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.