Slovenija
11818 ogledov

Uslužbenka goljufala. V eni hiši tudi 547 prijavljenih ljudi.

denar bankovci Profimedia
Uslužbenka Upravne enote Ravne na Koroškem naj bi ponarejala listine.

Na Upravni enoti Ravne na Koroškem so policiji prijavili svojo uslužbenko zaradi suma več kaznivih dejanj. Med drugim naj bi ponarejala listine za prijavo prebivališč tujcev. Kot je za medije povedala načelnica ravenske upravne enote Vlasta Božnik, so ob prijavi policiji zoper delavko uvedli tudi postopek izredne odpovedi delovnega razmerja.

Postopek sklepa o izredni odpovedi bo po navedbah Dela in Slovenskih novic končan 18. julija, uslužbenka pa se bo nanj lahko pritožila. Zaradi suma kaznivega dejanja ponarejanja listin po poročanju medijev poteka tudi policijska preiskava.

Podobna primera fiktivnih prijav prebivališč tujcev v Sloveniji sta se odvila v Šentilju, kjer je bilo leta 2019 v enonadstropni hiši prijavljenih 547 ljudi, in v Krškem, kjer je na istem naslovu prebivališče prijavilo 265 tujcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 10:22 13.julij 2022.

    čakejte malo, kako ? ima pravice do pritožbe ??? Halo ! tam en ponarejen PCT izpis pa kolk let aresta ? tuki pa no naštejte kaj vse lahko potegne to za sabo. da ne omenjam sedaj . gremo volitve razveljavit. ...prikaži večt. kolk volivcev je vtem kraju bilo na listi a ?