Slovenija
42950 ogledov

V eni regiji bi lahko odprli lokale, v drugi bi jih morali zapreti

odprtje lokalov
1/2
Saša Despot
Zadnji podatki kažejo, da bi lokale lahko odprli še v primorsko-notranjski regiji, je pa vprašanje, ali bodo lahko ostali odprti v jugovzhodni Sloveniji.

Podatki, ki so bili objavljeni včeraj, kažejo, da sta dve regiji v rumeni fazi epidemije, posavska in tudi primorsko-notranjska, kjer bi lahko po trenutnih podatkih odprli terase gostinskih lokalov. Odločitev je seveda v rokah vlade, ki navadno o tem odloča v sredo ali četrtek.

Jugovzhodna Slovenija je za 0,2 presegla mejo in je po včerajšnjih podatkih oranžna. Ali bo znova padla pod mejo in če ne, ali se bodo lokali zaradi tega zaprli, bo znano tekom tedna.

Vlada je sicer ob odprtju lokalov napovedala, da gre za poskusno odprtje in da bodo o podaljšanju odprtja ali dodatnem odpiranju presojali na podlagi števila novih okužb.

Obalno-kraška regija izpolnjuje pogoje za oranžno fazo epidemije, a so zaradi razmer v Italiji zanjo ostala v veljavi pravila, ki veljajo za rdečo.

V kar treh regijah je sicer okužb več kot v obalno-kraški. Najslabše so razmere v koroški, goriški in gorenjski regiji. Podobne razmere kot v obalno-kraški so še v zasavski regiji.

Najboljše so razmere v posavski in primorsko-notranjski regiji. Dokaj blizu rumeni fazi sta še pomurska in podravska regija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • la 20:32 15.marec 2021.

    dokler plandemija traja v gostilni nimam kaj počet,za koga neki ,da mi inšpektor za vratom diha ,na vsakem vogalu pa policaji ,pol ti pa še z maskami hodijo?????????????

  • ántihojsar 13:47 15.marec 2021.

    Še malo, to sledi tudi pri nas. https://www.facebook.com/100004333804923/videos/1836152566539186/

  • CORONABUCI 10:51 15.marec 2021.

    Gonite se v greznico idioti s kurjimi možgani od vladne bagre do novinarske horde.