Slovenija
7 ogledov

V Evropskem parlamentu ZA upokojence

Ivan Svetlik Žurnal24 main
Izvršni odbor DeSUS-a je sklenil, da bo stranka nastopila na junijskih volitvah v Evropski parlament, za nosilca kandidatne liste DeSUS-a pa bodo svetu stranke predlagali predsednika Karla Erjavca.
Karl Erjavec se bo potegoval tudi za vnovični mandat predsednika stranke na volilnem kongresu, ki bo 15. maja v Ljubljani. V stranki upokojencev ugotavljajo, da v Evropskem parlamentu ni poslanca, ki bi se posebej ukvarjal z vprašanji pokojninskega sistema in zastopal interese upokojencev. Ker mora biti nosilec liste prepoznaven, je izvršni odbor (IO) sklenil svetu stranke predlagati Erjavca, ki je že dal soglasje h kandidaturi.

Računajo na pomoč Svetlika
Obravnavali so tudi predlog strankinega programa in sklenili, da ga ne bodo spreminjali, prav tako pa bo ostalo enako ime stranke. Člani IO stranke upokojencev so še sklenili, da na naslednjo sejo povabijo ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika. Z njim naj bi začeli razpravo o izvajanju koalicijskega sporazuma, v katerem so se koalicijski partnerji dogovorili za dodatek k najnižjim pokojninam. Ta naj bi bil upokojencem izplačan, ko bi javnofinančne zmožnosti to dopuščale. Kljub temu bo IO DeSUS-a Svetliku predlagal, naj pripravi zakon, ki bo omogočil izplačilo dodatka k najnižjim pokojninam. "Tako da bo ta zakon v pripravi in ob priložnosti, ki se bo ponudila, bi ga tudi vložili," je dejal Erjavec. Predsednik DeSUS-a še opozarja, da se "pojavljajo glasovi", da naj bi modernizacija pokojninskega sistema posegla v formulo usklajevanja pokojnin. Ker v stranki upokojencev v tem mandatu ne morejo pristati na to, da bi se formula spreminjala, se nameravajo tudi o tem pogovoriti z ministrom Svetlikom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.