Slovenija
45 ogledov

V Fiesi ni dobro

Fiesa. (Foto: Janez Mužič) Žurnal24 main
Prebujajo se. Člani TD Fiesa - Pacug bi zadeve premaknili na bolje.

Ideje. “V upanju, da bi postopoma le pripomogli k izboljšanju stanja v Fiesi, se nekako prebujamo in smo znova dejavni,” pove Nataša Umek, predsednica Turističnega društva (TD) Fiesa - Pacug.

Počitniških domov ni več, s članarino zberemo le malo.
Nataša Umek, predsednica TD Fiesa - 
Pacug

Težav v fieškem turizmu ni malo tudi zato, ker je zagon leta 1997 ustanovljenega TD s časom kar nekako obmiroval. “Društvo je bilo ustanovljeno na pobudo 17 počitniških domov iz Fiese. Na začetku smo bili dejavni in tudi sredstva niso bila problem, saj so jih primaknili domovi. V veselje obiskovalcev avtokampa, domov in lastnikov nepremičnin smo asfaltirali prej makadamsko pot proti Fiesi in sedemkrat organizirali Fieško noč. Nato smo se 'utrudili'. Počitniških domov ni več in s članarino danes zberemo le malo sredstev,” doda sogovornica.

Načrti so
Oktobra načrtujejo obuditev prireditve Cvetje v Fiesi, in če bo vse po sreči, bodo nanjo pritegnili vse iz okolice, ki gojijo cvetje. “Naj spomnim, da je bila pred leti narejena študija o poučni poti okoli jezer, ki pa ni bila izpeljana do konca. Poskusili jo bomo uresničiti, kar bi bila za Fieso lepa stvar,” omeni le dva od načrtov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.